Metadon, čaj od maka, Mop...

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
User avatar
Zandt
Posts: 7
Joined: Wed Apr 18, 2018 10:15 pm

Metadon, čaj od maka, Mop...

Post by Zandt »

Pozdrav.

Nadam se brzom odgovoru jer sam napravio grešku i bolje mi je da znam i istnu ma kakva bila jer ne mogu normalno da funkcionišem. Nervoza...

Dakle, na metadonskoj terapiji sam već nekih 8-9 meseci, idem na kontrole mesečno, nosim MOP test i nikada nisam bio pozitivan. U par navrata sam pio čaj od maka, ali to recimo dve nedelje do nedelju dana pred test , i to samo jednom u mesec dana...ne znam ni sam zašto....verovatno jer se krećem među ljudima koji ga piju pa eto trenutak slabosti...uglavnom nikada nisam bio pozitivan. Juče oko podne sam popio jednu šolju tog otrova a test mi je u ponedeljak...oko 10 ujutru. Znači ceo mesec nisam uzimao ništa osim terapije i 3 dana pred kontrolu MOP testom popijem tu malu količinu....što nisam ni osetio...i nisam ja ni znao koji je dan znao sam da je uskoro test, ali ne toliko uskoro...Sada, mene zanima, šta ja mogu očekivati na kontroli. Evo, imam celu subotu i celu nedelju i juče sam već počeo sa kao nekom detoksikacijom (pijem vode ko blesav), možda je glupo, možda nije...čak ću otići i da trčim, vozim biciklu nekako da izbacim to sranje da se ne otrkrije. Na MOP testu piše da povremeno uzimanje (što je kod mene slučaj), otkriva posle 1-3 dana... Da li neko zna da mi kaže od čega zavisi to 1 ili 2 ili 3 dana??? Da li ikako mogu ubrzati proces izbacivanja tog đubreta iz sistema...ubrzanjem metabolizma...ovim što radim, što pijem vodu ludački...evo od jutros sam popio 5l sigurno...malo malo pa idem na wc...Šta vi mislite? Imao je neko ovakvo iskustvo?

Da varam na testu je ne moguće.

A opet, ako budem pozitivan, komotno mogu da se prselim na ulici da živim....doktorica može možda da mi smanji dozu, na 8ml dnevno sam sada a to bi mi bila baš kazna jer mi je i 8ml malo...-240 kapi...

MOLIM VAS, odgovorite mi, nervozan sam ...... Kakva sam ja budala...koji k mi je ovo trebalo...
"When the last light warms the rocks
And the rattlesnakes unfold
Mountain cats will come to drag away your bones

User avatar
Flo
Posts: 3
Joined: Sat May 25, 2019 6:18 am

Re: Metadon, čaj od maka, Mop...

Post by Flo »

Ako je zbilja tako,i bio si čist neki period prije zadnje konzumacije,mislim da je 48 sati dovoljno da taj mali trag nestane iz organizma. Ja sam znao zaredati tjedan dana sa dopom i bio negativan nakon 72 sata. Ipak,ako sumnjaš i kako kažeš pozitivan MOP test doveo bi te u velike probleme,najbolje bi bilo da,ako postoji mogućnost, odgodiš kontrolu za drugi dan.

User avatar
Lebowski
Posts: 73
Joined: Wed May 22, 2019 3:43 pm

Re: Metadon, čaj od maka, Mop...

Post by Lebowski »

Znam da zvuči nevjerovatno, ali eto desilo mi se, i nemam razloga ovdje lagati nego govorim istinu; uglavnom ja sam jednom bio pozitivan od kolača od maka, jeo sam kolač dan prije testiranja i jeo sam ga ujutro pred samo testiranje. Doktorica mi je povjerovala i napravila kontrolni test na opijate gdje sam bio negativan. Dakle bio sam pozitivan na morfij, a negativan na opijate, što mi je rečeno da da sam uzeo heroin da bi bio pozitivan i na opijate. Doktorica mi je rekla da se može biti pozitivan i od nekih vrsta kave i određenih lijekova ako sam dobro shvatio.

User avatar
sanela
Posts: 3823
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Metadon, čaj od maka, Mop...

Post by sanela »

To nije nevjerovatno, nego je tako. Ako jedeš makovnjaču bićeš pozitivan na morfij. Ako popiješ caffetin isto ćeš biti pozitivan, jer ima kodeina.

User avatar
Lebowski
Posts: 73
Joined: Wed May 22, 2019 3:43 pm

Re: Metadon, čaj od maka, Mop...

Post by Lebowski »

Nisam to znao, odnosno vidio sam u jednoj epizodi Seinfelda kad je Eleine bila pozitivna od makovnjače ali mislio sam da je to moguće samo na TV-u, ne u stvarnosti. :)

Post Reply