Počela migracija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

User avatar
Marka
Posts: 148
Joined: Sat Jul 21, 2007 2:42 pm
Location: Srbija

Počela migracija

Post by Marka »

https://www.youtube.com/watch?v=9IHXsjaHDIg

Odakle krenuti?! Ajde ovako:
drajzerova.org.rs wrote:Za neke adolescente ovo je mučan period konfuzije identiteta koji teško podnose. Neretko se kod zavisnika od droga dešava da, zbog malog kapaciteta za podnošenje tenzije, izaberu da se opredele i identifikuju upravo sa onim što stariji ne preporučuju i izričito su protiv, jer je to lakše nego da sami pronalaze i odredjuju šta će prihvatiti, a šta ne. Kod osoba sa poteškoćama u sazrevanju adolescencija je često prelomni momenat kada se uočavaju prve ozbiljnije teškoće u prilagodjavanju zahtevima sredine. Ispit zrelosti ne polažu oni mladi koji imaju problema sa prihvatanjem autoriteta roditelja, profesora i institucija, oni često biraju tzv. "negativni identitet". Delinkvencija, promiskuitet, eksperimentisanje sa drogama su samo deo ponašanja kome su skloni oni mladi koji vole rizike, izazove, koji ne uvažavaju iskustva prethodnih generacija i žele sve sami da iskuse, da steknu svoj sud, da dožive jake emocije i snažne stimuluse.
Moram što pre da naučim osnove života, i to ubrzanom metodom, jer neke obrasce normalnog ponašanja već pomalo poznajem, ipak sam se rodio prvo kao čovek.
Ovo moram da uradim da bih mogao da pomognem svom sinu. Ovakav sam, ni sam bolje ne bih sročio, a sin mi se nalazi baš u tom periodu. Strah me je za sina. Majka mu umire od karcinoma. Od supruge sam dobio zadatak da nađem sebi novu suprugu a sinu majku, ali da bude najmanje podjednako dobra (ili bolja) kao ona, što je po meni baš mnogo. Gde da nađem takvu ženu?
Pošto su sestre jednojajčani blizanci u pitanju, prvo mi je ponuđeno da uzmem svoju sadašnju svastiku, odnosno njenu sestru, koja je razvedena i takođe ima svoju decu. Tu ima logike i poklapanja (i nije to rečeno ovako banalno, ovo je suština), ali meni je to baš neprijatno a i prilično nenormalno, i drugo, kako će se ta zajednica odrzaiti na decu. Kada to kažem, dobijem odgovor da samo mislim na sebe a ne na dete, i da narkoman u meni to ne može da shvati. Pored svega, možda je to i istina, ja takve stvari neću sigurno da radim, ma šta ko pričao.
A sve to može da bude usađivanje ideje u potrazi za što boljom ženom, što nije loše kao motivacija, ako je tako.
Zato moram što pre da se organizujem i trgnem iz sna, da se vratim i budem svoj, jer drugačije ne vredi. :ugeek:
Imam dosta somatskih i psihičkih posledica zbog uticaja mnoštva droga koje sam dugo koristio. Živim dugo samo noću, ne znam da se ponašam preko dana na suncu. Pun sam nikom korisnog znanja, a male stvari koje život čine onim što on jeste, jednostavno ne shvatam najbolje.

Uz to, imam u narednom periodu bar jednu hiruršku intervenciju, a za drugu se sada rade pretrage. Danas mi je zakazano da snimam pluća (to je sve ništa, to će samo da me uspori, zato me nervira).

Zbog sina sam se i skinuo, i to jako brzo, zato je i patnja velika, svaki dan se budim i ležem sa mučninom. To je sada moje stanje, muka mi je, a čeka me dosta posla.

Rope82
Posts: 111
Joined: Wed Feb 20, 2019 6:49 am

Re: Počela migracija

Post by Rope82 »

A moj Marka, jebaji ga brate.
Stvarno te safatalo sa svih strana.

Zao mi je sto ti je zena bolesna, nije lako gledat zivotnog druga kako se bori i gubi bitku, ne mogu ni zamislit. Ali jos je gore gledat majku. Bi'ce mali dobro, djeca idu nekim svojim putem koliko god mi strepili nad njima. Normalno je, za normalnog roditelja, da se brine, ali ne mozes tu previse napravit. Roditeljstvo je ko da navodis slijepca kroz minsko polje preko voki tokija koji malo radi malo ne radi. Mozes samo drzat fige da ne ugazi na minu. I naravno bit uz njega ako ugazi i pomoc mu da se digne.
Sto se tice zenine sestre....to se u nas prije tako radilo i bilo normalno, prije 50 godina mislim. Mozda moj i tvoj polu-djeciji mozak to ne moze pojmit i nama je to bezze. Ali kad objektivno gledas to bi bilo dobro. Djeca su rod, vas dvoje se poznate....pa ono, niko ne govori da morate spavat skupa, cisto da se pomazete i da podjelite tugu.

Sta da ti kazem, zao mi je sto ti se to sve dogadja. Drze se, tu smo kad zagusti

User avatar
Marka
Posts: 148
Joined: Sat Jul 21, 2007 2:42 pm
Location: Srbija

Re: Počela migracija

Post by Marka »

Rope82 wrote: Zao mi je sto ti je zena bolesna, nije lako gledat zivotnog druga kako se bori i gubi bitku
Jedino dobro u svemu, zovem je supruga, ali je bivša, ne živimo zajedno, ali imamo sina zajedno.
Ne žalim je toliko zbog bolesti, to je tako onda izabrala (mogla je ona da se leči dojku na vreme, ona je dozvolila da joj sve to ode na kosti). Kaže da ne smem da dozvolim da mi bude žao, jer je to jako sebično. Nije meni žao nje sada, već mi je žao onoga kada se setim šta smo bili. To mi ona ne dozvoljava a težak sam na emocijama. Ne znam da plačem, i to moram da naučim što pre.
Najgore u svemu je što je u pravu, valjda.

Rope82
Posts: 111
Joined: Wed Feb 20, 2019 6:49 am

Re: Počela migracija

Post by Rope82 »

Kazu da ne valja zalit za nicim.
Ali ja isto tako cesto zalim za nekim prijateljstvima, osjecajima, mirisima.... koji su davno isceznuli. Kako se istrenirat da ne zalis? Lako je ne zalit za necim, ili nekim koga nisi nikad zelio ni volio, ali kad izgubis nesto do cega ti je puno stalo jednostavno moras zalit. To s vremenom blijedi ali ostane.

Za plakanje ti ne znam, da pocmes kmecat ko malo dijete? Mozda dodu i suze....nznm...

User avatar
Marka
Posts: 148
Joined: Sat Jul 21, 2007 2:42 pm
Location: Srbija

Re: Počela migracija

Post by Marka »

Treba i za to da se pripremim. Rade mi suzne žlezde dobro, plakao sam kada me je zatekla vest, ali nisam tada osetio gotovo nikakvu tugu. Tehnički nisam zaboravio da plačem.
Kod mene sve kasni. Kažem često drugu u šali ali i zbilji, da ću i na svoju sahranu zakasniti. :D

licaninsasela
Posts: 1725
Joined: Fri Feb 01, 2019 8:52 am

Re: Počela migracija

Post by licaninsasela »

.
Last edited by licaninsasela on Sun May 24, 2020 1:23 pm, edited 1 time in total.

Rope82
Posts: 111
Joined: Wed Feb 20, 2019 6:49 am

Re: Počela migracija

Post by Rope82 »

.evo neznam sta bi ti napiso
Koji si ti kralj! Nznm sto bi piao nakon sto si napiso esej ipo :lol: bog si licanine! ;)

licaninsasela
Posts: 1725
Joined: Fri Feb 01, 2019 8:52 am

Re: Počela migracija

Post by licaninsasela »

.
Last edited by licaninsasela on Sun May 24, 2020 1:24 pm, edited 1 time in total.

Rope82
Posts: 111
Joined: Wed Feb 20, 2019 6:49 am

Re: Počela migracija

Post by Rope82 »

licaninsasela wrote:
Rope82 wrote:
.evo neznam sta bi ti napiso
Koji si ti kralj! Nznm sto bi piao nakon sto si napiso esej ipo :lol: bog si licanine! ;)
ma klinac jesam.znas rope pero ili kako vec,tuga me obuzela kad sam citao postove od Marka.ne izlazi mi covjek iz glave.sjedim doma,razmisljam,ne mogu se pomaketi sa mjesta.trebobi spremati, kuhati, nista,samo sjedim u prazno.svi moji,tvoji, Katini,od ostalih problemi su mi teska nula kad sam sve ovo procito.tesko mi vjerovat da se takva tragedija moze nekome dogoditi.

Sve to stoji, postoje veci i manji problemi, a postoje i tragedije. Sve dio zivota i sve kako ti padne grah.
Tebi je to mozda pafff ali ja sam 20 godina u zdravstvu, da reagoram tako ne bi nista radio nego gledo u jednu tocku stalno. Kakvih prica svaki dan cujem....ono!

Iako, iskreno, meni je je moj problem najtezi, jer taj nosim. Suosjecam naravno ali sam oguglo na to vise.

yasujirozu
Posts: 1645
Joined: Sun Feb 01, 2009 10:00 pm

Re: Počela migracija

Post by yasujirozu »

licaninsasela wrote:tesko mi vjerovat da se takva tragedija moze nekome dogoditi.
baci pogled na link ispod...

viewtopic.php?f=2&t=4608#p138112

Post Reply