Da li da da ili......

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Paralela
Posts: 3
Joined: Sat Feb 16, 2019 1:48 am

Da li da da ili......

Post by Paralela »

Ne znam da li smem da uzmem bup.. Prošlo je više od 48sati od zadnjeg uzimanja mtd 50 mg. Već sam prošla kroz onu užasnu zazu koju sam sama izazvala, ali to je druga priča, drugačija. Sad mi je lirika pomogla da izguram ovoliko.... :( :( :(
Spektar
Posts: 2
Joined: Thu Mar 28, 2019 8:49 am

Re: Da li da da ili......

Post by Spektar »

Pozdrav, zao mi je da nisam pročitala post prije nadam se da si izgurala. Možda pomogne drugima...
jer kad te kriza opere od prebacivanja ajaja...
Ja sam isto to prebacivanje napravila uz liriku i ostale tablete, al sam 36 sati trpila, zadnje sam uzela 4 hepa, i nakon 36 sati probala krenut sa subom... al prvo 2 mg, kad sam vidila da je ok, da me nije okrenulo, još 2 mg i tako do 8.. ni onda nije bilo bajno, jezenje, bolovi al sam si rekla probaj izgurat, drugih 3 dana mi je trebalo da dodjem sebi.. uzimala sam i 24 mg i 32 mg, vise ne znam ni dal to ima ikakve veze iznad 8 mg.. barem za mene. Al znaj da je gadno prebacivanje s hepa na sub..
A sta se tiče lirike ona pomogne, al bježi od nje... pomoći će puno na početku a onda kreće naopako sve kad skuzis da si nacupan. ja sam sad nacupana na sub, lyricu, Helex a prije samo dop i hepovi kad nisam imala...
Eto, s jednog na tri drugih problema.. čak sam mislila kad sam izgurala ta 3 dana pa mogu još, al dop je u glavi i dalje, pa Ajde da nastavim s subom... i dalje dobijem želju za dopom, na subu nema smisla uzimat, al si onda odaberem dan kad ne uzmem sub nego dop. Nije za pohvalu naravno. Ne znam ni ja sama kad volim sve te “jake stvari”.. 20 god proletilo, kombinacija svih droga, psihoaktivnih, dop, amfetamin, stalno nešto, al dop je stalno u igri. I evo sad ko fol na subu.
Al jednu stvar ti mogu rec, bježi od lyrice..pogotovo ne uz alkohol. Jednostavno ne možeš hodati, vise puta sam ležala na podu, u šumi, kod nekog doma jer jednostavno ta kombinacija ne ide..
Ja ne mogu dati savjet neki prepametni al znam sta sam prošla s tim prebacivanjem..po meni je bolje da sam na hepu ostala.
Ništa pametno od mene al sam se namučila da budem sad na subu i to gadno.. eto tako kod mene
Post Reply