Hitno, hitnije

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
Paralela
Posts: 3
Joined: Sat Feb 16, 2019 1:48 am

Hitno, hitnije

Post by Paralela »

Da li mozda neko od vas koji imate iskustva sa buprenorfinom zna da li ce delovati ako se samo proguta? Huuuh..... Sutra ujutru moram da idem da uzmem pred dr. a to nikako ne smem da uradim, puna sam mtd :oops: . Sanse da je "zeznem" i uopste ne ubacim dve tablete u usta su skoro pa nevidljive. Puno ce mi znaciti bilo koja korisna informacija. Hvala unapred!!! Pozdrav svima!

User avatar
sanela
Posts: 3823
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Hitno, hitnije

Post by sanela »

Reci istinu.

User avatar
Caty
Posts: 741
Joined: Thu Apr 20, 2017 8:54 pm

Re: Hitno, hitnije

Post by Caty »

Bup se usvaja oko 10% samo ako se proguta maltene nista dakle, mora da se drzi u ustima 5min bar da se usvoji kako treba ipak bup u sebi nema blokator ali pojacava dejstvo drugog opijata ako se uzme preko njega to je sigurno.
Najbolje da odes kod dr drugi dan ocito ako kazes za metadon moze da te skine sa terapije

Paralela
Posts: 3
Joined: Sat Feb 16, 2019 1:48 am

Re: Hitno, hitnije

Post by Paralela »

Hvala vam! Ipak nisam otisla, nije mi se rizikovalo toliko jer bup ima blokator u sebi i zato, molim vas, vodite racuna, pogotovo ako ste uzimali metadon dan pre. Nazalost, osetila sam koliko je strasno. Neopisivo. Ne moze se porediti ni sa jakom krizom.
Ja sam se okliznula nakon cetiri godina bez meta, skinula se sa istog "na suvo", tek nakon godinu dana se napeckala na suboxon u inostranstvu kod sestara i onda se u Srbiji ubacila na program. Sad pokusavam da se ocistim od mtd i vratim lepo na bup ali je tesko, tesko, auuuu....

Post Reply