Sudar Buprenorphinea i morfija

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Post Reply
User avatar
david
Posts: 62
Joined: Tue Sep 23, 2014 11:38 am

Sudar Buprenorphinea i morfija

Post by david »

Pozdrav svima, već sam pisao na forumu, bio sam na 600 mg MST-a ( Sporootpuštajući morfij) i odlučio sam da ne mogu više čak sam ga zadnjih pola godine i koristio intravenozno i digao toleranciju u nebesa. Počeo sam se brinuti za svoje zdravlje i otišao kod psihijatrice da mi da savvijet kako da se prebacim na buprenorphine.

Naime trebalo je čekati minimalno 24 sata tj. uči u duboku krizu pa inda uzeti 2 mg i čekati oko sat i pol do dva sata pa onda opet.

Heh ono što sam ja napravio bilo je totalno naivno i nepromišljeno. Ja sam kupio nešto heroina da imam za dva dana jer sam smatrao da se heroin puno brže čisti iz tijela i da će mi biti dovoljno 12 sati od zadnjeg uzimanja da polako pređem na buprenorphin i ta dva dana nisam uzimao MST tj morfij već samo heroin i to na nos.

Napokon nakon 12 sati ja sam uzeo prvu tabletu od 2 miligrama i nisam ništa nešto naročito osjetio nakon sat i pol vremena, pa sam uzeo još 2 miligrama i nakon pola sata kada me sastavila kriza ne mogu vam opisati to stanje , bacalo me po krevetu želio sam izletiti iz svoje kože to su takve muke koje zaista se ne mogu riječima opisati, dobio sam inekciju apaurina i popio serokvel 50mg i nakon nekog vremena užasne agonije uspijem zaspati na 3 sata, kada sam se probudio bio sam u potpunoj krizi, zatim to stanje krize mi se nastavilo i na drugi dan i ako sam uzeo drugi dan 20mg buprenorphinea bilo mi je užasno, samo apaurin mi je pomagao, treći dan isto mi je bilo loše, nisam apsolutno jeo ništa tri dana i skoro sam kolabirao/dehidrirao.

4 dan mi je bilo malo bolje i uzeo sam 24 mg buprenorphine-a ali još uvijek je bilo ježenje smrad toplo/hladno užas, peti dan mi se smanjilo ježenje ali mirisi su mi bilo još potpuno neizbalansirani i osjećao sam se jako slabo.

Uglavnom da ne nabrajam trebalo mi je skoro 10 dana da mi sjedne buprenorphine kako treba i da nemam više ništa od krize sada sam spustio dozu na 16 mg. I to je ono što sam želio pitati ovdje na forumu.

Da li mogu sad sa 16 mg odmah se spustiti na 8 mg jer nisam dugo na buprenorphineu i volio bi se spustiti odmah na što nižu dozu i polako se riješiti i toga?

P.S.
Vjerute mi morfij i ovisnost mi je uzelo cijelo dijetinjstvo i najbolje godine, jako je teško proći kroz krizu malo sam sazorio sada pa sa izdržao ali kada bi mladi ljudi znali kolika je zamka u toj ovisnosti tako mi dođe žao kada vidim da je to danas u takvom porastu kod omladine.

I zapamtite nema skidanja bez krize, to su samo iluzije i varke postoji samo postepeno skidanje ako ste na metadonu ili MST-u i kako skidate tako ćete imati blaže apstinencijske simptome ali zato puno dugotrajnije ili postoji brži način kao što sam ja prošao ( malo ne promišljeno jer nisam dovoljno dugo čekao) ali ipak je mnogo kraće. Tako da ne budete u zabludi da se može skinuti bez krize. Može postoji klinika u Beogradu najjeftiniji je brzi detox koji traje 7 dana a cijena je 2800 eura gdje krizu faktički prespavate.
User avatar
david
Posts: 62
Joined: Tue Sep 23, 2014 11:38 am

Re: Sudar Buprenorphinea i morfija

Post by david »

Da li netko zna da li mogu spustiti se sa 16 mg na 8 miligrama, bio sam 10 dana na 24 miligrama, pa sam sad 3 dana 16 i sad bi se spustio na 8 znači ukupno sam na buprenorphinu 13 dana, prije toga sam bio na morfiju 2 godine?
blueserica
Posts: 26
Joined: Wed Mar 15, 2017 7:29 pm

Re: Sudar Buprenorphinea i morfija

Post by blueserica »

david wrote:Da li netko zna da li mogu spustiti se sa 16 mg na 8 miligrama, bio sam 10 dana na 24 miligrama, pa sam sad 3 dana 16 i sad bi se spustio na 8 znači ukupno sam na buprenorphinu 13 dana, prije toga sam bio na morfiju 2 godine?
Bok Davide!!
Možeš bez problema jer nisi dugo na njemu.U svijetu sve više preporučuju smanjivanje po 50 posto od doze dok se ne dođe do 4mg a onda skidanje po 25posto od doze.Samo pazi na kraju jer je i doza od 0.5mg jako jaka koliko god to tebi sada smjesno zvuči.Doktori za posljeoperativne bolove u težim slučajevima prepisuju 0.3mg bupa jer je jači od morfija.Skini se što prije ili se stabiliziraj na minimumu od 1-2mg neko vrijeme ali ne duže od mjesec-dva.Ja sam deset godina na njemu i koliko god ti bilo lijepo u početku jer konačno možeš voditi normalan život ali zdravlje ti propada,zubi itd..a skidanje je deset puta gore od skidanja sa dopa.
Glavu gore,proguraj i nemoj više uzimati dop pa ni u svrhu skidanja jer koliko god ti negirao sam sebi i tvrdio da je to zbog skudanja,uživao si ta dva dana na njemu.To ne smiješ raditi i dokle god razmišljaš o dopu bolje ti je da ostaneš na subu.Ne znam da li radiš ali bilo bi ti pametno da sada kada si na bupu počneš se nečime baviti da ubijes vrijeme.Sretno u svakom slučaju i nemoj si dozvoliti da se navuces na bup ali si nemoj ni dopustiti da se vratis na stare staze.
User avatar
david
Posts: 62
Joined: Tue Sep 23, 2014 11:38 am

Re: Sudar Buprenorphinea i morfija

Post by david »

Hvala ti puno na odgovoru, to mi je jako bilo bitno da znam, onda ću spustiti sutra odmah na 8mg jer kada popijem 16mg iskreno osjetim takvu nervozu i da mi prejako djeluje, naravno nije samo to u pitanju, tu je i problem sa alkoholom koji sam stekao dok sam bio na morfiju. Pio sam dnevno između 8 i 10 piva i sada imam jako veliki problem , pokušavam to izbalansirati i smanjiti alkohol i popiti kada me apstinencija od alkohola uhvati Apaurin i smiri me malo ali i dalje imam žudnju za alkoholom. Joj Bože toliko sam loših navika stekao i sada sve to moram riješavati, imao sam krizu i od Xanaxa i mogu reći da je užasna jedva sam je pretrpio, strašni panični napadi, zato sam sada oprezan sa apaurinom i koristim ga jedino kad ne mogu izdržati panični napad ili kada mi je užasna tjeskoba i nemir tako da nije svakodnevno ali planiram da i to sada riješim.

Znam da alkohol i buprenorphine ne idu zajedno ali pošto sam stekao ovisnost o alkoholu dobio sam stručno mišljenje da smanjim na prvo 2-3 pive dnevno pa onda tek da prestanem jer mogu imati ozbiljne posljedice.

Iskreno samo želim da se riješim svega toga, istina je bilo mi je lijepo ta dva dana da heroinu jer sam platio duplo skuplje da dobijem dobru kvalitetu jer sam bio na visokoj dozi morfija pa mi je trebao jako čist heroin da me pokrije ta dva dana i zaista sam mislio da se heroin brže čisti iz tijela od sporootpuštajućeg morfija (MST Continus) i zato sam ga uzeo ali pretrpio sam muke 10 dana strašne. i sada trpimisto muke ali malo, malo blaže.

Mislim da kombinacija buprenorphine-a i alkohola me razara da li je to moguće?
blueserica
Posts: 26
Joined: Wed Mar 15, 2017 7:29 pm

Re: Sudar Buprenorphinea i morfija

Post by blueserica »

Nemoj se zezati sa alkoholom i bupom!!Pogotovo ako imaš panične napadaje jer sam čula da ih alkohol samo još više pojačava.Tebi je najpametnije ostati na bupu dok se ne stabiliziras sa drugim sranjima a prvo bi po meni trebao baciti alkohol.Koliko dugo piješ???Koliko god da piješ ako želiš prestati prestani odmah jer npr.bup se u Americi koristi i za alkoholizam i isto sprječava krize.Ne vjerujem da bi ti se išta dogodilo da prestanes piti dok si na bupu-sve je to psiha.Šta će ti svi ti otrovi a još uz to imaš napadaje panike.Imam ih i ja i znam što je to i iskreno mene je strah bilo što više staviti u sebe jer brijem da bi mi izazvali napadaj.Ostavi sve i stabiliziraj se bar dva mjeseca samo na bupu a tek onda i bup skidaš!!Poz i sretno!!
User avatar
david
Posts: 62
Joined: Tue Sep 23, 2014 11:38 am

Re: Sudar Buprenorphinea i morfija

Post by david »

Jako dugo pijem alkohol od svoje 16 godine i imao sam pauze par puta po mjesec dana.... sada sam manjio alkohol i skinuop sam buprenorphine sa 16mg na 8 mg ... osjetio sam promjenu samo da sam još bistriji.... zapravo uzimam sada alkohol iz navike kada popijem dvije pive osjetim da mi je samo gore i onda mi bude krivo ... borim se sa time svaki dan...

Da li znaš kako da sada spuštam sa 8 mg do 0 mg ?

Hvala ti puno na pomoći!
rake93
Posts: 2
Joined: Sun May 13, 2018 9:35 pm

Re: Sudar Buprenorphinea i morfija

Post by rake93 »

eee zdravo davideeeee nadam si da si jos aktivan ovdeee,imam pitanje i ja sam na morfium capros 100 mg tableta ali ih pijem po 7-8 komada tj 700 800 mg hocu da te pitam dali si se uspio skinut sa njegaaa i iskreno se nadam da jesi pa da me mozes posavjetovat ev godinu ipo dana jarane se mucim sa njim pa ni gram dobrog dopa me jedva izbje da mogu zaspat stvarno je strasan ovaj morfij ajjj nadam se da ces procitati i odgovorit ziv bio
Robetto
Posts: 1
Joined: Thu Dec 13, 2018 3:57 am

Re: Sudar Buprenorphinea i morfija

Post by Robetto »

To je ovisnost o drogama.
johndirko
Posts: 2
Joined: Mon Aug 19, 2019 4:57 pm

Re: Sudar Buprenorphinea i morfija

Post by johndirko »

Da bi ti mogao pravilno odgovoriti na ovo pitanje je-jesi li ti svojim okom vidio da se taj MST vadi iz tableta,kapsula ili ti je netko rekao da je to to jer po ovome što ti pišeš svatko tko izađe iz bolničkog transfera metadone-MST-buprenorphine imao bi ista ili slična iskustva jer moja su slična tvojima plus jaki proliv
Post Reply