Page 1 of 1

TRUDNICE

Posted: Wed Dec 26, 2012 7:12 pm
by TinaRI
Ja bi molila ako mi neko moze pomoc...
Trudna sam po drugi put a posto sam i prvi put bila navucena i na heroin i na hepove a nisu mi doktori dali da se skidam sad me strah...Kako je receno gore se skidat (za dijete) nego bit na terapijama.
Nazalost opet sta stvar ali u manjim kolicinama.
Mene iteresira dali ima neko ko se skidao na suho ili dali neko zna dali bi posljedice mogle bit gore za dijete ako se odlucim na suho se skidat.
Prijavljena vise nisam tako da terapiju ne dobivam a nibi se ni htjela prijavljivat..
HVALA

Re: TRUDNICE

Posted: Wed Dec 26, 2012 9:29 pm
by sanela
Ni slučajno se nemoj skidati na suho, jer je to šok za organizam i tebi i bebi. Može se desiti da dođe do sponatnog pobačaja. Idi ljekaru, nemoj eksperimentisati i sa svojim i sa djetetovim životm, pogotovo što već imaš dijete.

Re: TRUDNICE

Posted: Fri Dec 28, 2012 6:52 pm
by nanana
nema "nebi se prijavila"- moraš, nemaš izbora. koju god opciju izabrala- skidanje ili održavanje kroz trudnoću- prijavit se moraš. ako ćeš se skidat, moraš čekat drugo tromjesečje i bit pod nadzorom. ako ćeš ostat na terapiji, također moraš sve legalno uradit, jer ako te uhvate da si uzimaš terapiju na crno lako se može desit da ti uzmu i bebu, a i prvo dijete. ništa ti ne bude ako se prijaviš- ti si ovisnik i tako i tako, papir ništa ne znači, nit će imat ikakav utjecaj na tvoj život.

Re: TRUDNICE

Posted: Sun Jan 20, 2013 8:12 am
by sunrise
ne igraj se zeno, trci doktorima i reci da si na cemu vec jesi i da si trudna i budi na terapiji,pod kontrolom doktora. Sta ti zamisljas,navucena na ko zna sta,i odci ces u bolnicu i dijete ti drugi dan urla od bolova i da oni nece skuziti sta mu je? Kako mozes biti tako neodgovorna?
Idi na terapiju,budi pod kontrolom,u trudnoci se mozes spustati do nekog minimuma,tako je kod mene bilo.I,kad se mala rodila, je isla na posebni odjel za svaki slucaj da je gledaju i imala je jos skoro 6mj elektrode da joj prate otkucaje srca i disanje.Na pocetku trudnoce sam bila na 8mg suba,na kraju na 2mg. Cim sam se porodila sam dobila tabletu da je ne mogu dojiti i to je to,malena nije bila dugo u bonici (ali to je vani bilo,ne znam kako je kod nas)...Kako se u ovoj situaciji mozes igrati svojim djetetom i jos ti je drugo dijete? Hallo??? Nemoj se slucajno skidati na suho jer posljedice mogu biti katastrofalne,ali ako budes pod kontrolom i malo smanjis dozu time ces utomatski bebi pomoci

Zelim ti sve najbolje i da se sto prije urazumis

Re: TRUDNICE

Posted: Sun Jan 20, 2013 10:34 pm
by nanana
sunrise,
zanima me to za dojenje- kažeš dali ti odma tbl da inhibira laktaciju? jesu te išta pitali? šta su općenito rekli o dojenju i prije koliko vremena (otprilike) je to bilo? baš radi suba ili si možda još neki drugi lijek uzimala? pitam, jer meni svi doktori (od-do) kažu da smijem dojit bebu i uz sub tj buprenorfin. pa mi nije jasno... hvala!

Re: TRUDNICE

Posted: Wed Jan 23, 2013 2:00 am
by sunrise
mene nije nitko nista pitao,samo su mi drugojutro rekli da mi daju pills da ne dojim malu a ja nisam ni nista pitala...ma meni je ne porod nego sve poslije bilo ruzno