Bromazepam?

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

Shabanizam
Posts: 22
Joined: Tue Jun 02, 2009 12:30 am

Bromazepam?

Post by Shabanizam » Tue Jun 02, 2009 3:55 pm

Prica je sledeca. Doskora jedna bliska osoba je pila bromazepam 3-4 godine. Naravno, lekic je sama sebi prepisala. Tvrdila je da je prestala, pa me zanima jel postoji nekakva kriza kada se naglo stane sa ovim lekom i kako se manifestuje, posto ona tvrdi da je stala i da nije imala nikakve krize.

JaJa
Posts: 83
Joined: Wed Jun 03, 2009 9:33 pm

Re: Bromazepam?

Post by JaJa » Wed Jun 03, 2009 10:21 pm

Kriza ima itekakvih. A ti mi dade sugestiju, sta makar sutra da uradim kak da olaksam sebi.

oxo
Posts: 329
Joined: Sun Apr 17, 2005 4:41 am
Location: Beograd

Re: Bromazepam?

Post by oxo » Thu Jun 04, 2009 2:40 am

ja sam pio rivotril 3-4 godine i prosle godine sam pokusao da prestanem,kriza je pocela tek posle 5-6 dana i bilo je uzasavajuce,mada totalno drugacije od heroinske krize.

Shabanizam
Posts: 22
Joined: Tue Jun 02, 2009 12:30 am

Re: Bromazepam?

Post by Shabanizam » Thu Jun 04, 2009 3:41 am

Hvala ljudi na odgovorima. Al' mene zanimaju konkretne stvari... Kako se osoba u krizi od broma ponaša ? Kako da prepoznam jel čista ili zloupotrebljava moje emocije da me zavara ?

Shabanizam
Posts: 22
Joined: Tue Jun 02, 2009 12:30 am

Re: Bromazepam?

Post by Shabanizam » Thu Jun 04, 2009 3:44 am

Zaboravih da pomenem jako bitnu stvar, ova osoba nikad nije koristila heroin, bar nikad nije pomenula. Sve to na stranu, 10 godina sam se družio sa heroinskim ovisnicima (nikad bio lično) i aj' da kažemo, poznajem ih jako dobro da mogu da kažem, da nije imala veze s' horsom. Brom je sebi prepisala zbog nekih drugih, nazovi problema...

JaJa
Posts: 83
Joined: Wed Jun 03, 2009 9:33 pm

Re: Bromazepam?

Post by JaJa » Thu Jun 04, 2009 11:52 am

Drhti, sva je izgubljena, uostalom kao i kriza od heroina. Razlika je jedino u onome sto ne vidis, a sto je u njoj.
Nece moci da spava, probaj je poljubit i vidices da joj se usne tresu, kao i ona sama.
Kriza je grozna i nece proci ni nakom sedmicu, ni nakon dvije.
Uostalom ako je konstantno uzimala bromazepam 4 godine, vjeruj mi da je navucena kao medo na med.
I da ima krize.
I da opet uzima.

pejaaa
Posts: 55
Joined: Fri Jan 16, 2009 3:22 pm

Re: Bromazepam?

Post by pejaaa » Thu Jun 04, 2009 7:33 pm

svaki benzodiazepin u koje spada i bromazepam ili ti lexilium stvara toleranciju samim tim i zavisnost! nema sanse ali nikakve sanse da posle mesece-dva dana uzimanja se neoseti kakva takva kriza, a ona ih je pila 4 godine!!!!!!!! pa nije samo tu kriza u pitanju, jel ona zna koliko su benzodiazepini opasni!!! neka pita nekog farmaceuta, moja devojka je magistar farmacije pa kada bi joj rekao za 4 godine uzimanja roknula bu u nesvest! da se vratim na krizu. moje iskreno misljenje je da te ona laze da je prekinula sa uzimanjem. necu da gresim dusu, neka mi bog oprosti ali mislim da je to upitanju! probaj da je odvedes negde da je izolujes i da dobro proveris da nije ponela nesto sa sobom. pa ces onda videti sta je u pitanju! poz i srecno!

Shabanizam
Posts: 22
Joined: Tue Jun 02, 2009 12:30 am

Re: Bromazepam?

Post by Shabanizam » Thu Jun 04, 2009 10:42 pm

Hvala na brzim odgovorima dobri ljudi. Verovao sam ja negde duboko u sebi da me laže, al' od emocija se postaje kratkovid. Teško da ću sada moći da joj pomognem pošto nismo više u dobrim odnosima, niti smo u kontaktu. Al' ako se ikakvo čudo desi, da se odnosi poboljšaju, potrudiću se da joj pomognem! Samo da proverim još jednom. Znači ne postoji medicinski fenomen koji bi prošao bez krize, ili sa blagom krizom, nakom upotrebe ovog leka, u trajanju od 4 god. ?

User avatar
Falco
Posts: 213
Joined: Thu Jul 10, 2008 11:15 am
Location: republika,Slovenija,...SFRJ......

Re: Bromazepam?

Post by Falco » Fri Jun 05, 2009 6:47 pm

pozdrav,...

...nek ti i ja probam da odgovorim,....

...kriza od benzodiazepin-ova je snaznija od heroinske,...a manifestira se najvise na psihi,...jeste ima i nesto fizike,..kao neki grcevi i to,...ali znaj,...kad je psiha u pitanju,..fizika ostaje u pozadini ..../pisem iz sopstvenog iskustva/

...e sad,...psih. kriza je onaj pravi,..istiniti pakao. ....panika,...tesko disanje,...nema spavanja,....anksioznost,...nervoza,...prividi i prisluhi,./skoro kao paranoidna shizofrenija/,....nemoguce jesti,...nemoguce procitati ni malo teksta,...nemoguce odgledati ni reklamu do kraja,...nema spavanja,...

...kad se setim kroz sta sam ja prolazio,...ne bih radije,...desilo mi se tako da sedam dana skoro da oka nisam sklopio,...bio sam kao zombi,...a kad bih konacno uspeo da sklopim oci,...kroz nekoliko trenutaka skocio bih u vis,...u panici,...kontao sta je,..gde je,..brrrrrrrr,.....

...po meni kriza od H.-ja je mala beba,...u usporedbi sa krizom od benzica,...

...sori,..ako sam suvise /brutalan/,..ali ja sad znam....nikad vise,...

....ps....kad sam se neki put /kasnije/ skidao sa H.-ja,..u klinici sam dobio recept za apaurine,...i prvo sta sam uradio kad sam izlazio,..bacio sam taj recept,...nikad vise,....radije 5 puta kriza od dopa,..nego ova,...pakao...istiniti pakao,..

....pozdrav,..i zelim vama sve dobro,...i sretno,...

...samo za info,...sve je to bila poslijedica Xanax-a,...po meni najveceg otrova,...
tryin" to be the best of me,...

oxo
Posts: 329
Joined: Sun Apr 17, 2005 4:41 am
Location: Beograd

Re: Bromazepam?

Post by oxo » Sat Jun 06, 2009 12:09 am

Shabanizam wrote:Znači ne postoji medicinski fenomen koji bi prošao bez krize, ili sa blagom krizom, nakom upotrebe ovog leka, u trajanju od 4 god. ?
ne

ako izgleda potpuno normalno znaci da nije prestala da uzima

Post Reply