skidanje sa suboxona

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

DrugLord
Posts: 1
Joined: Wed Jun 01, 2011 9:09 am

Re: skidanje sa suboxona

Postby DrugLord » Wed Jun 01, 2011 10:04 am

Pozdrav,evo moj problem tek je počeo za kojeg nisam ni bio svijestan,kako je danas teško živjet u hrvatskoj,bez posla,bez prosperiteta,svakoga dana raste nezadovoljstvo a tim nezadovoljstvom i moji miligrami suboxona dnevno. Uzimam 15-30mg dnevno ovisno o raspoloženju a raspoloženje pada pošto svakim danom dolaze nove opomene iz banke,režije,kazne... I tako sve više u bezizlaznoj situaciji konačno sam dobio posao u Njemačkoj i izlaz iz svih problema a put u novi.. Za mjesec dana ja bih se morao skinuti jer me ne bi bilo doma po više mjeseci a ne bih mogao raditi samo sa jednom mišlju--kako do suboxona? Danas mi je drugi dan kako ga nisam uzeo,tek je počeo drugi dan a ja sam već na rubu da ga uzmem.. Mislio sam prvo postepeno ali to nije riješenje za mene,ili ću moći potpuno bez njega ili neću uopće. Za sad mi je još dobro osim neopisive želje da ga uzmem ali se bojim šta će biti sutra kad poćne treći dan?

zeleni
Posts: 990
Joined: Wed Mar 16, 2011 2:19 pm
Location: Beograd

Re: skidanje sa suboxona

Postby zeleni » Wed Jun 01, 2011 1:05 pm

jebiga, znas kako ide...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NxQi1Ov7zn8[/youtube]
Ako nam neko dodje glave, to ce biti mangupi u nasim redovima

Luka neki
Posts: 1
Joined: Fri Aug 08, 2014 3:43 pm

Re: skidanje sa suboxona

Postby Luka neki » Fri Aug 08, 2014 4:44 pm

Pozdrav svima,

pitam se odakle da krenem? Kako da napišem ovo naravno onima koji se ozbiljno misle skinut sa suboxona, heptanona, morfija i naravno konja u nama kojeg nikako da napojimo. Bit ću kratak onako....kao kad se misli poklope... reče pjesnik. Sve je krenulo sa prvom peticom žutog dok je to imalo kvalitete i snage i tako pomalo dan za dano, mjesec za mjesecom a Boga mi i godine pređoše. Prije svega toga puno sam radio i zaradio tako da je lova bila zanemariva. Samo daj tog viš i više, no pošto sam ja krenu s time u kasnim 30 a uzrok je ljubavi za kojom i sada ponekad zacvilim premda imam obitelj i dvoje krasne djece Đavo je ušao u mene. I tako prođoše godine od tipa koji je izgledao poprilično dobro ostade samo hrpa kostiju i kože koja više nije pripadala nigdje jer je bila žuta i pripijena uz svaku kost mog donedavno savršenog izgleda. No dosta je o tome jer svi dobro znate o čemu pričam. Uglavnom maknuo sam se sa žutog i prešao na suboxon i bivstvovao na njemu 3 god., u početku 2-4 mg i to punih god., dana jer me iskreno pucalo a i bio sam u funkciji., tj. mogao sam raditi. Kako je vrijeme prolazilo ja sam periodično štipao i smanjivao količine sve do poloviške od 2 mg., no manje nije išlo. Mjeseci su prolazili i ja sam jednostavno postao STARAC. Suboxon je jebeni dop gori od najgoreg sve spram njega je igra sem skidanja Prošao bih 3 stepenice pa stao i odmorio, pa još koju pa odmorio i tako, uglavnom izgubio izmeđuostalog sve što je vrijedilo sem naravno obitelji od koje sam to skrivao i djeci koja su već počela kužit da nešto nije u redu...tata je bolestan. Tada. Kada sam vidio uplašene poglede svojih prekrasnih kćeri koje postaju djevojke rekoh sebi krajnji je čas da staneš...... I stao sam. E, sada počinje priča za one koji imaju volju, razlog, ma i onaj najmanji motivčić skriven duboko u sebi da vam kažem recept. Molio bih uvaženo društvo da ovo što ću napisati je samo moj eksperiment kojeg sam karakterno odradio bez imalo uzmicanja i uspio izvući se iz pakla kojeg smo svi prošli i prolazimo. Recept je ovakav i meni je pomogao i sada kada sve to posmatram izgleda smiješno ali toliko jako i ponosno da još to moram reći kako bih sebe ojačao te napokon opet dišem punim plućima, oprostite zbog tog. Jednog dana prijatelj me pozva da moram probati nekaj novo, hm...zašto ne pomislih? Dođe on do mene i izvuče magičnu stvar......koju...pitatet se svi? U nastavku sam sve napisao ali i iizbrisao jer sam shvatio da vas je previše tu takvih koji bi to zloupotrebljavali pa vam neću reći ali onima koji su spremni i koji su odlučili prestat zauvijek i nastaviti živjeti očima djeteta a pritom da se skinu bez neke prevelike patnje i boli neka se jave bar podrobnijom pričom i sigurno ću vam pomoći. Hvala Vam na svemu onome što je meni pomoglo vašim savjetima.

User avatar
sanela
Posts: 3758
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: skidanje sa suboxona

Postby sanela » Fri Aug 08, 2014 5:54 pm

Luka, jarane, meni ovo malo djeluje k'o šuplja priča. Ono, hajmo navući raju na priču, pa da svi pitaju šta je to magična tvar!? Il' ispričaj do kraja ili nemoj pričati nikako brate!

Don Dop
Posts: 171
Joined: Mon Jul 08, 2013 8:14 pm

Re: skidanje sa suboxona

Postby Don Dop » Tue Aug 12, 2014 2:28 am

Boze svasta ces prociati. trebao si da odes na ispovesti pa da sacujes kome bi pomogao, jer je ocigledno da ne nosis u sebi dar za pomoc. To je nesto najlepse u covekovom zivotu, ali neki su naprosto rodjeni bez toga. No, s'obzirom da je ovo forum gde se gleda prvenstveno pomoci zavisnicima i porodicama zavisnika mislim da si promasio mesto za iskazivanje svojih tegoba. Izivljavati se nad ljudima koji su u zavisnosti je uzasna stvar, a izmisljati lovacke price je jos uzasnije. Pozdrav Luka
Ja sam Bog

supergirl92
Posts: 12
Joined: Sat May 12, 2018 8:29 pm

Re: skidanje sa suboxona

Postby supergirl92 » Sat May 12, 2018 8:46 pm

pozdrav svima...

ovako,imam 26godina i imam i previše staža kao ovisnica... bila sam na heroinu,hepovima jedan niz godina,skinula se,pa počela uzimati sub kad se tek pojavio u mojoj zemlji..uzimam ga zadnjih 7 godina bez prestanka i to je najgore smeće koje su nam mogli uvaliti.. mnogima odgovara i pomaže kad prestaješ sa dopom,ali dali želiš čitav život biti na subovima? ja ih nisam cuclala ni vukla nego ga uzimala intravenozno sve ove godine.. i sad odlučila skinuti se.. prije godinu i pol sam upoznala dečka s kojim jesam i oboje smo navučeni.. išli smo raditi i sezonu,ali gdje god mi,tu i subovi naravno.. vratili se sa sezone i trebali ići za njemačku.. odemo,počnemo raditi i nakon nekog vremena ostanemo bez zalihe koju smo imali.. počnemo krizirati i 5.ti dan odlučimo vratiti se kući. ne možemo se skidati u tuđem stanu pod takvim uvjetima a nismo ni u stanju odlaziti na posao. odlučimo doći nazad..već na jebenoj krizi,prije puta moramo obaviti sve,putovati skoro 24sata i konačno se dovući kući.. i došli smo prije par dana.. moj dečko želi skidanje,želi novi život i želi nam dati priliku kao normalnim ljudima,zna da možemo zajedno čuda napraviti. ja nemam toliku želju za skidanjem kao on,ali želim da je on čist,a bit će jedino ako ću i ja tako da smo se odlučili skinuti.. nakon tih par dana krize,čim smo došli kući,riješili smo se ali sa jako malom količinom.. 24 sata kasnije,smo ponovno uzeli još manje.. imamo suba za još cca dva dana,tako da se dovedemo do nule i onda počinje... nadam se da nam fizička kriza neće biti toliko ni intenzivna ni duga kao prošli put,jer smo oboje nakon jako dugo godina i puno mg dnevno,preko noći prestali i šokirali organizam žešće.. sad smo na mrvicama i nadam se da će bit lakše skinuti se... znam šta me čeka,znam i da to možemo jer imamo zašto i jer je to jebeni sub od kojeg nema nikakvog flasha nego si samo "normalan".. ali me i strah da se nakon kriziranja,kad sve to potpuno izađe iz mene i budem se mogla normalno kretati,raditi i prebaciti si životne navike, da se jednostavno neću prepoznati,da mi se neće svidjeti kad sam trijezna i bez ičeg.. iako mi naravno i on govori da mu vjerujem,da mi mora biti samo bolje kad se skinemo skroz jer na kraju,to je pozitivna stvar koju radimo.. pišem sada dok još jesam u stanju mislit,jer uskoro kreće ludilo.. naoružani voljom,snagom,željom,bijesom,ma svime, sjebat ćemo mi to!

VitaJana
Posts: 383
Joined: Sun Feb 11, 2018 1:26 pm

Re: skidanje sa suboxona

Postby VitaJana » Mon May 14, 2018 4:25 pm

Supergirl, ljudima koji su ispravno uzimali sub je spasio živote.
A o furanju istoga ne znam uopće što da ti napišem, a da se ne uvrijediš.
Ni ti ni tvoj dečko niste shvatili smisao suboxona, gledali ste na to ko na legalnu drogu i htjeli izvući iz njega rad.
Danas ste možda spremni na život bez rada droge, ali kad ste ga krenuli uzimati niste bili.
Najprije napiši da li ga još uvijek zloupotreljavate da bismo ti mogli dati neki savjet

supergirl92
Posts: 12
Joined: Sat May 12, 2018 8:29 pm

Re: skidanje sa suboxona

Postby supergirl92 » Tue May 15, 2018 3:23 pm

VitaJana wrote:Supergirl, ljudima koji su ispravno uzimali sub je spasio živote.
A o furanju istoga ne znam uopće što da ti napišem, a da se ne uvrijediš.
Ni ti ni tvoj dečko niste shvatili smisao suboxona, gledali ste na to ko na legalnu drogu i htjeli izvući iz njega rad.
Danas ste možda spremni na život bez rada droge, ali kad ste ga krenuli uzimati niste bili.
Najprije napiši da li ga još uvijek zloupotreljavate da bismo ti mogli dati neki savjet


Ne zloupotrebljavamo ga.
Ni ne trebaš mi reći ništa što se tiče toga,znam sve i sama.. znamo oboje.. vrijeme vratit ne možemo.. to šta smo mislili kad smo ga krenuli uzimati sad nije ni bitno,nismo mislili,zato i jesmo tu gdje jesmo.. naravno,kao i iza svega,stoji priča i iza ovoga,sad je ne stignem pisati ali budem sigurno..
sad smo u fazi da rješavamo sve što moramo dok smo još u stanju,radije sada nego kad krene špica.. iako smo i prošli put bili prisiljeni na onoj najjačoj krizi raditi svašta pa i putovati na kraju, ali ovaj put ne moramo i hoću da se izlažemo naporima što manje moramo.. svakako ćemo se prisiljavati kretati i sve što možemo,ali to je drugo..
mi nismo imali vremena pustiti da nam se nakon smanjenja količine organizam polako priprema i navikava,nemamo toliko vremena,zato ćemo morati jače stisnuti zube.. ali sad barem nije toliko nagao skok,sa 8-10mg na nulu.. pa ako smo to preživjeli i izdržali 6 dana,pod takvim okolnostima,onda možemo i ovo..

sad smo trenutno na 0.3mg,imamo zalihe još za sutra i onda počinje...
gdje je sad Noel jbmu.. nadam se negdje čist..
naravno razmišljam čime se sve možemo opskrbiti kad krene ono najgore da nam bude barem malo lakše.. znam da nema spavanja,da ću si htjeti noge nožem izbost,da će mi srce biti napola vani... koje tablete za smirenje,spavanje da uzmem,dali se za bolove isplati išta uzimat,osim tramala jer želim da ova agonija prođe što prije,ne želim je otezati..kako smiriti srce? ili možda ići za onim "klin se klinom", tipa da uzmem speeda.. jer on svakako odradi tako da se ježiš, da si osjetljiv na dodir,da nemaš mira,srce lupa jače.. možda bi bilo lakše da znam da je od speeda nego od krize... neznam,samo razmišljam,možda je to ludost jer nam treba sve što će nas spustiti...

Noel,Frajla,Tamara, vaši postovi su nam puno pomogli u zadnjih par dana.. nije da ne znamo šta nas čeka,ali Noel ti pogotovo si ovo sve prostudirao i čitajući tvoj napredak sam i sama dobila snagu..
ja sam i uz korištenje bupa imala problem sa anksioznosti,tako da će meni period nakon fizičke krize isto biti zajeban,ali dobro je što imam tu sreću da me odmah čeka posao u drugom gradu,i mene i mog muža,idemo zajedno iz ove okoline,posvetit se drugim stvarima,pa se nadam da neću imati baš puno vremena za misliti o tome.. samo da smo u fizičkoj snazi da obavljamo sve kako treba. kad to prođe,na konju smo.. sa sobom samim ćemo se već nekako izboriti..

VitaJana
Posts: 383
Joined: Sun Feb 11, 2018 1:26 pm

Re: skidanje sa suboxona

Postby VitaJana » Wed May 16, 2018 11:06 am

Speed ne preporučam jer će vam srce ionako brže pumpati zbog nedostatka suba. Može pojačati krizu, ili osjećaj krize. On vam neće pomoći jer to je sasvim drugačija droga.
Za tlak i lupanje srca si nabavite catapresan, ali ga uzimajte samo navečer i to najviše pola tablete.
Ja ga imam ali nisam ga ni načela, nije mi trebao.
Ako si iz Hr, nabavi zaldiar. Kombinacija tramadoluma i paracetamola. Ja sam skidanje odradila na njemu i na helexu za spavanje. Uz to obavezan magnezij 400 od Alkaloida, plus vitamini poput Centravita

Sretno


Return to “SUPSTITUCIJSKA TERAPIJA”

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 7 guests