Potrebna mi je pomoc

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator: sanela

blueserica
Posts: 27
Joined: Wed Mar 15, 2017 7:29 pm

Re: Potrebna mi je pomoc

Postby blueserica » Wed Mar 15, 2017 7:51 pm

Evo nova sam ovdje i tražim malo podrške oko skidanja sa suboxona i tako sam naišla i na ovu temu.Zanima me da li ste uspjeli riješiti svoje probleme.Naime na suboxonu sam već 10godina i znam što je to.Prije pet godina ostala sam trudna i prvo što sam napravila je da sam se javila dr.Moraveku u Vinogradsku bolnicu gdje je odjel za ovisnike i on mi je preporučio da krenem sa subotexom ali pošto sam ja veliki narkofil nisam htjela jer si uvijek u glavi zabrijem da mi nešto drugo ne paše kao ovo što sada trošim.Jedino što sam napravila je da sam se sa 4mg spustila na 2-3mg jer kod mene sve ovisi o raspoloženju.Uglavnom nikakvih problema nisam imala,puno sam čitala o svemu i ohrabrila se tuđim pričama.Rodila sam zdravog sina kojeg sam dojila isto tako četiri godine i nije bilo nikakvih problema kod prestanka a u međuvremenu sam i povećala dozu nakon poroda na 6mg nakon dvije godine.Uglavnom malac ne da je super nego je bio i rijetko bolestan,izuzetno je pametan i lukav tako da hvala Bogu nije bilo nikakvih problema.Naravno da se i socijalna pojavila jer provjeravaju svaku ovisnicu koja rodi ali kod mene su došli samo jednom i vidjeli da imam sređen život,da sam udata i imam posao.Pogledali dijete koje je baš spavalo u svojem malom carstvu i nakon toga rekli da nemaju više što tu raditi.Moj život je sada prekrasan i imam punu podršku supruga u svemu koji da napomenem nije bio nikada ovisnik(osim trave)tako da se na oko činimo kao savršena obitelj da nije moje ovisnosti o tom sranju.Nadam se da ćeš i ti smoći snage i srediti svoje probleme što prije i ako bilo što trebaš za savjet samo piši. :D

Victoria
Posts: 7
Joined: Tue Jan 17, 2017 12:15 pm

Re: Potrebna mi je pomoc

Postby Victoria » Thu Jan 11, 2018 2:40 pm

Dugo nisam bila na temi, pa bi zelela da napisem svoje iskustvo sa trudnocom i porodjajem na buprenorfinu.
Najpametnija odluka koju sam donela je da se lepo javim drajzerovoj za pomoc, otisla sam na njihov konzilijum i odobrili su mi buprenorfin od 4mg. jer sam u tom periodu i bila na toj kolicini. Bilo mi je uzasno tesko da kazem svom ginekologu pogotovo sto sam u tom trenutku bila trudna cetiri meseca, a on nista nije znao, medjutim on je postupio bas ljudski poslao me je na amniocentezu da bi videli da li je sa bebicom sve u redu i nakon te analize sam mogla da odahnem. Celu trudnocu sam bila na istoj dozi jer se doktorka iz drajza vodila time da je pametnije da budem stabilizovana. Poradjala sam se u jednoj od dve najvece bolnice u Bg i bila sam zapanjena jer prof. dr. koji mi je vodio trudnocu nikada nije cuo za taj lek i non stop mi je trazio da ponovim njegov naziv i bilo mu je cudno sto ja to koristim ??? Bilo je i predrasuda od strane mesdicinskog osoblja (sestara, babica) a manje od doktora, iako niko ne bi ni pomislio sta ja koristim dok ne procitaju moju istoriju...Rodila sam zdravu bebicu sa ocenom 9 na porodjaju, tesku 4kg, posle 24 sata su ustanovljeni tremori pa je prebacena na neonatologiju i ukljucili su joj phenobarbiton u terapiju... Mene su otpustili nakon tri dana iako sam porodjena na carski rez, a bebu su otpustili deseti dan. Mislila sam da cu da umrem koliko sam se lose osecala u tom periodu...jedva sam se kretala ali sam svaki dan autobusom prelazila skoro 20km da bih samo na 15-20 min. videla bebu. Uzasno me je grizla savest jer se tako malo neduzno bice pati. Doktorka koja je bila zaduzena za moju bebu mi je rekla da ce sve to biti ok. da je moj sin hrabar i da ce uskoro kuci,tako je i bilo. Sa socijalnom sluzbom nisam imala problema jer su bebu testirali na opijate i test je bio negativan.
Proslo je pola godine od mog porodjaja, imam lepu, veselu i naprednau bebu a sve ruzno je sada iza nas. Ja sam trenutno na 2mg. i mesecno spustam dozu od po 0,5mg i jedva cekam da se resim bupa u potpunosti a sada i imam razloga za to. :)

Espanjola
Posts: 1
Joined: Sat Apr 21, 2018 10:53 am

Re: Potrebna mi je pomoc

Postby Espanjola » Sat Apr 21, 2018 11:39 am

Koliko vremena treba da prodje pre i posle uzimanja metadona posto sam na bupu a roknuo sam met? :(


Return to “SUPSTITUCIJSKA TERAPIJA”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests