Page 1 of 1

Inspirativan film po ličnoj preporuci

Posted: Wed Jan 02, 2019 5:24 pm
by Ibogain Terapija
Preporučio bih poljski film snimljen po istinitoj priči narkomana ovisnika koji izgubi djevojku smrtnim ishodom, i iza koja im ostavi zajedničko dijete.
Tema filma se odvija u vremenu raspada SSSR-a, a glavni lik odlazi u zajednici i radi na izgradnji karaktera, koji ce ga odvesti mnogo dalje od ideja pokleknuća pred narkomanskim fikcijama.

Naziv filma na poljskom je "Najłepsi", a prema prevodu na engleski "Breaking the limits".
Film je novije produkcije, i zaista preporučujem

Re: Inspirativan film po ličnoj preporuci

Posted: Tue Jan 08, 2019 7:32 pm
by 220mg
Super film po istinitoj prici. Dokaz da se sve moze, pa i iz najvecih govana stici do vrha. Scena kad ga cura sutne u iskopanu raku i jos baci cvijece na njega je mnogo potresna i simbolicna. Kad vas svi otpisu tad imate dodatni motiv da pokazete kako mozete. ;)

Re: Inspirativan film po ličnoj preporuci

Posted: Fri Jan 11, 2019 7:29 pm
by Ibogain Terapija
Vjeruj mi da sam i zaboravio detalje do sada, znam da je tema fantastična, a inspirativna posebice jer je snimljeno po istinitoj priči i događaju. :)

Re: Inspirativan film po ličnoj preporuci

Posted: Sat Jul 06, 2019 10:34 pm
by Visions
Baš sam gledao super film sa Sandrom Bullock.Mešavina komedije i drame,radi se o skidanju u nekakvoj komuni.Ima tu i parodije film se zove "28 days"
Dakle deugi film koj bih preporučio je "Awakenings"sa Robert Denirom i Robin Williamsom.To je istinita priča o katatoničnim pacijentima koj su decenijama živeli kao ljudi-biljke zbog bolesti encephalitis lethargica.Jedan doktor je eksperimentisao sa njima i otkrio lek l-dopa uz pomoć kojeg ih je probudio.Posle mnogo godina oni nastavljaju da žive u novom vremenu.Film pogledati obavezno.