FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Post Reply
Akkasha Come Back
Posts: 290
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Ja sam naletela negde na ovu temu, ali danima je tražim i ne mogu da nađem.
Sem toga, na nekoliko različitih mesta sam pisala o svojim fizičkim problemima, pa hajde otvorila sam temu da sve to nekako napišem na jednom mestu a sigurna sam da nisam jedina koja ima fizičke zdravstvene probleme.

Prvo, pisala sam o isedku iz leve bradavice, Sanela mi je rekla da idem makar na ultrazvuk, ja sam to prvo i učinila ali dalje nisam išla.

Da ne ponavljam sto puta, osećam bol u dojkama juče sam ukapirala kad- kad nosim ceger za kupovinu i kupim recimo 2l mleka, 1,5l soka, to je već težina neka (moram ponovo početi ranac da nosim).

Na ultrazvuku mi je Dr rekao "policistične dojke, obe" ali je dodao da je to skoro "normalno".
Nikad, inače, nisam bila od onih devojaka dok sam bila mlađa koje su govorile "Bole me grudi, treba da dobijem".

Na Google sam tražila milion puta i evo konačno malopre nađem odličan tekst- nije mi ništa izgleda.
I moja majka mi rekla malopre: "Pa i mene boli ali ja ćutim".

Evo link, ja sam ako ne oduševljena, ono barem mi je lakše!
Čak i te ciste nisu opasne i stalno kada vršim samopregled ja ih ni ne osećam.

Danas sam tj malopre ukucala da nađem na drugačiji način i uspela sam. Meni su inače dojke počele da se povećavaju posle 40-te a u novembru 2019. sam išla kod privatnika zbog iscedka iz bradavice.
S'obzirom na pandemiju ovde nijedan doktor specijalista ne radi, samo privatnici, pa sam nekako izgurala celu 2020 bez doktora, a to iz bradavice još uvek imam, svaki drugi- treći dan iscedim po malo (liči na bubuljicu).
Verovatno je neka mlečna žlezda...

Juče sam morala da držim dojke u rukama (zamislite scenu :!: Tragikomično) jer su me bolele čim ih pustim u smislu da su jako teške i "vuku" na dole.

Da ne tupim više, evo ovde odličan link:
https://www.krenizdravo.hr/zdravlje/sim ... laziti-bol
Akkasha Come Back
Posts: 290
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Zašto sam se skinula sa metadona

Zaboravila sam ovo. Pošto znate kakve ja menstrualne cikluse nenormalne imam uz koje pored bolova drugi da pa četvrti obavezno ide i dijareja, a migrene prvi i 7-mi dan su mi takve da mi dođe da se ubijem, a znajući koliko su ovi u zatvoru "teški na davanju lekova", ja pred odlazak u zatvor odem u metadonski centar i tražim 3 kubika u startu, za nedelju dana tražim 5 kubika (1/2 bočice ili 150ml) i rekla sam tamo "Ja bez metadona u zatvor ne idem".

E, prvih godinu dana je bilo korisno. Em još plus "urađena" jel'... međutim sve teže sam mogla da mokrim. Puna bešika i ne mogu.
Držala sam 4 flaše vrele vode na stomaku i po jednu na oba bubrega, cimerke mi menjale flaše da uvek bude voda vrela i tek tako za jedno sat vremena mogu pišati (da izvinite na izrazu).

S'obzirom da sam završila na kateteru, morala sam se skinuti sa metadona. Eto.
6 meseci su se mučili doktori, pisala sam i o tome, nikako sa onog 1 kubika da me skinu.
Kad sam se konačno skinula, vratio se bol zajedno sa dijarejom i celu zimu u zatvoru su morali da me drže na "Loperamidu" (lek protiv dijareje) i svi su se čudili kako neko mesecima može biti zdrav (vadili mi krv, nisu našli ništa neuobičajeno).

Znači, problem sa crevima.

A migrene- e tu mi ni metadon nije pomagao. A nisu verovali
"Istripovala si se, ne može da te boli ništa preko metadona".
A-ham, malo sutra. Posle nekoliko sati bola, počne povraćanje.
Prvo su mislili da foliram (da sam gurnula prst u usta i namerno povraćala) pa su me tukli, a kad sam bila u samici videli su na kameri da stvarno povraćam e, onda su došli upaničeni svi redom: i straža i medicinska sestra čak su i doktorku doveli. Ja sam im objasnila da mi nije ništa, jednostavno takva sam, povraćam kad imam migrenu i da par "Brufena" ili "Diklofenaka duo" može to da reši, ako mi budu verovali sledeći put a ne da me tuku.
Akkasha Come Back
Posts: 290
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

I još jedna stavka- Leponex

Oduvek sam govorila "Meni ne treba doktor kome je stalo, meni ne treba 'dobar čovek', meni treba neko koga boli kurac".
Tako sam konačno i naletela na takvog i tražila Leponex.

On tako deluje da noću ponekad u zavisnosti od čega, ne znam) lučim pljuvačku mnogo, baš mnogo.
Verovatno jer me komira nemam kontrolu nad pljuvačnim žlezdama.

Drugo- jednom davno rekao mi je jedan neuropsihijatar da postoji "strava lek" ali od njega može da mi krene mleko iz dojki, pa nisam htela. Ne sećam se sad, možda se radilo o Leponexu ili nešto slično.

Treće: svesna sam da Leponex deluje i sutradan (uzimam ga uveče u terapiji pred spavanje) i osećam se ceo dan pospano i noge su mi "teške", tako da ako negde moram da idem (na Biro na primer ili tako nešto, neku birokratiju i sve što je bitno i šta se mora) ja uveče samo malo Leponexa uzmem. Gricnem tabletu (stotka) tako da otprilike uzmem 20mg.

Četvrto o Leponexu: i kad ne treba da idem nigde sutradan, s vremena na vreme uzimam jako malo, mrvu ali posle nekoliko dana ponovo uzmem polovinu. Meni tabla od 10 tableta traje ceo mesec.

To o Leponexu.
Akkasha Come Back
Posts: 290
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Neobjašnjive pojave

Dešava mi se da mi nateknu neke žlezde, kao zauške, koči mi se vilica i ne mogu ustvari da otvorim usta dok taj otok ne splasne.

To mi se desilo prvi put u zatvoru, oni se isprepadali, natekla mi bila samo desna strana, oni mislili sad ću da se šlogiram :lol:
Doktor rekao da je začepljenje pljuvačnih žlezda, uzrok nepoznat, lečenje nepoznato. Ćuti i čekaj da prođe.

Napolju sam otišla u hitnu pomoć i doktorka mi je rekla TO ISTO, dakle, to je to, barem znam šta mi je.
Dešava se nekad dnevno dva puta, nekad sedmice prođu i ništa...
Akkasha Come Back
Posts: 290
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: FIZIČKO ZDRAVLJE BIVŠIH NARKOMANA

Post by Akkasha Come Back »

Bradavice po telu

Zaboravila sam ovu bedu.
Imala sam i pre na leđima te bradavice, baš sam 2005-te pisala o tome i išla sam na spaljivanje tečnim azotom na kožno odeljenje (sa uputom dr opšte prakse).

Samo da vam kažem sledeće (ako imate mooda, ja imam):
Te bradavice možda mogu u retkim slučajevima da se povuku same mazanjem "Nistatina" ili "Kanestena" ali uglavnom moraju da se odstrane mehaničkim načinom tj odseku ili da se ide na to spaljivanje.

Ja: vučem, čupam, kidam, sečem grickalicom, krv kad poteče, znači gotova je. Onda povidon jod (morate da znate da li ste alergični, ne mogu svi da koriste povidon jod za dezinfekciju, može alkohol umesto).
Fora je što "mali smradovi" (ja ih zovem još "pečurke") imaju nekakav koren, pa kad dobro uhvatiš i vučeš, čuješ "plop" kad iščupaš.
Namazati povidon jodom, za svaki slučaj "Nistatinom" i ili "Kanestenom", staviti preko gazu.
Gotovo.

OVO JE MOJ NAČIN I BUKVALNO: NE POKUŠAVAJTE OVO SAMI KOD KUĆE , ja sam iskusna. Može vam se desiti da naletite na neki viseći mladež, a to nemojte dirati, a ponekad je teško razlikovati, meni jednom bradavica rasla IZ mladeža.
Post Reply