Homemade drugs

Ovaj forum može sadržavati informacije koje nisu u skladu sa misijom ovog foruma.

Moderator: sanela

Locked
Cist
Posts: 2
Joined: Wed Sep 09, 2009 1:15 pm
Location: Sarajevo

Homemade drugs

Post by Cist » Thu Oct 22, 2009 4:56 am

Nisam bas upucen u svijet narkomanije mada sam dosta citao o drogama; probao sam neke bezvezne droge (ako se mogu nazvati drogama uopste) tipa:
- ambien (zolpidem) oko 100 mg pocetna doza
- trazem (nitrozepam) oko 70 mg pocetna doza
- oko 150 mg kodeina
- trava k'o trava

I to je sve. Uglavnom su mi se dopali benzodiazepam zbog njihovog umirujuceg dejstva na mene, i na sve ostale. Po prirodi sam hiperaktivan pa mi "downeri" odgovaraju. No, odlutah bez veze; ono sto zelim reci jeste da se ovisnici u Sarajevu (koliko vidim) udaraju svakojakim smecem koje dodje iz Bog-zna-gdje. Nazalost, nisam hemicar po struci niti znam dosta o hemiji ali citao sam neke clanke i klipove kako se, naprimjer, pravi meth. Vrlo jednostavno, a kvalitet i nije los ako poznajes osnove hemije jer postupak je poprilicno opasan za subjekta, okolinu ili neduzne prolaznike. Ekstraktovanje kodeina iz caffetina ili kofadona je ekstremno lagano; za cijeli postupak je potrebna casa vode, kafe-filteri i frizider da bi se uklonile po jetru opasne materije kao sto je paracetamol. Ono sto pokusavam naglasiti jeste to da je u BiH sve na dohvat ruke, a ovisnici uospte i ne razmisljaju. Recimo da bi se neki 10th hand kokain mogao zamjeniti methom koji dosta duze traje ili neki opijum kodeinom. Oko 10% kodeina se pretvara u morfij u nasim organizmima sto uopste nije lose, a dosta je blazi. Doduse, euforije nema kao kada bi se horsom "popravio" ali ima taj blazeni i topli osjecaj.

Toliko, interesuje me da li je neko od vas pokusao da eksperimentise, pravi droge itd. Naravno, necemo pricati o postupcima pripravke droga ali me zaista zanima da li se neko od vas igrao prvenstveno sa meth-om i kodeinom.

P.S. Nisam ovisnik, svako 3 mjeseca se odmorim uz malo benzosa i to je sve.

Pozdrav!

User avatar
anfakabl
Posts: 898
Joined: Thu Jul 30, 2009 2:07 pm

.

Post by anfakabl » Thu Oct 22, 2009 8:45 am

Ti si moj idol. Ajde sada idi i skuvaj mi kilo metha - hoće li mi biti dovoljno to preko zime? Pazi da ne eksplodiraš.
all that I want is to play

User avatar
sanela
Posts: 3821
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Homemade drugs

Post by sanela » Thu Oct 22, 2009 9:12 am

Ovo je forum o pomoći pri liječenju, a ne pri pravljenu droga.
Ova tema ide pod ključ, a tebi, ako ne želiš biti banovan, predlažem da svoja pitanja prilagodiš forumu, ukoliko želiš da nastaviš pisati.

Locked