RECEPTI (ZA HRANU)
Moderator: sanela
RECEPTI (ZA HRANU)
Evo ovako obecao sam da cu spremati nesto za rucak jedan dan pa stvarno neznam sta da spremim mislio sam pastu ali ako imate neke svoje recepte za dobru klopu dobrodosli su sve dolazi u obzir ali da ste to licno probali i ako moze da mi napisete recept...
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
SPAGETE U BOLONJEZ SOSU
evo ovako druze da ti napisem kako se pravi jedno od mojih omiljenih jela.treba ti:
spagete
tomatino
mleveno meso
so,biber,origano
prvo ide spremanje sosa,dakle,izdrobis mleveno meso i stavis u serpicu sa malo ulja i pustis da se izdinsta.za to vreme dok sporet radi svoje na 200-250 stepeni uzmi malu posudu u koju ces da naspes tomatino i u njega malo soli i origana i sve to malo izmuljas.zaboravio sam da napisem,dok se meso krcka zacini ga biberom i vegetom(to doziraj kako se tebi svidja)kada se meso izdinsta i nestane vode naspi unutra sadrzaj iz posude i jedno deset minuta do petnaest sve to krckaj zajedno uz konstantno mesanje.videces po gustini sosa kada je otprilike gotov.kada zavrsis sa sosom uzmi serpu i naspi vode.dodaj par kapi ulja u vodu i dobro posoli.kada voda provri ubaci spagete i tu ces znati kada su gotove samo probas.iscedi spagete stavi ih u ciniju i preko njih prelij sos.eto to ti je otprilike to...uzivaj.
evo ovako druze da ti napisem kako se pravi jedno od mojih omiljenih jela.treba ti:
spagete
tomatino
mleveno meso
so,biber,origano
prvo ide spremanje sosa,dakle,izdrobis mleveno meso i stavis u serpicu sa malo ulja i pustis da se izdinsta.za to vreme dok sporet radi svoje na 200-250 stepeni uzmi malu posudu u koju ces da naspes tomatino i u njega malo soli i origana i sve to malo izmuljas.zaboravio sam da napisem,dok se meso krcka zacini ga biberom i vegetom(to doziraj kako se tebi svidja)kada se meso izdinsta i nestane vode naspi unutra sadrzaj iz posude i jedno deset minuta do petnaest sve to krckaj zajedno uz konstantno mesanje.videces po gustini sosa kada je otprilike gotov.kada zavrsis sa sosom uzmi serpu i naspi vode.dodaj par kapi ulja u vodu i dobro posoli.kada voda provri ubaci spagete i tu ces znati kada su gotove samo probas.iscedi spagete stavi ih u ciniju i preko njih prelij sos.eto to ti je otprilike to...uzivaj.
- Zona Sumraka
- Posts: 1552
- Joined: Fri Apr 15, 2005 10:50 pm
- Location: SA/USA
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
dodaj u sos ako imas i svijez bosiljak...puno je bolji...
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
Uzmeš tikvicu i presečeš je na pola, izvadiš onu sredinu i staviš unutra pavlaku, sve to umotaš u foliju i staviš na žicu dok pečeš roštilj. Ma divna, makrobiotička salata.
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
Narco hvala ti covece ipak ti nisi za baciti Bojanol imam tri pitanja da li gulim tikvicu?moze li u rerni da se pece?ide li sa pavlakom nesto tj moze li da se kombinuje nesto?dajte jos ideja...narco svaka cast...
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
Da, moraš je oguliti, a u pavlaku možeš da staviš šta ti je volja... nisam probao u rerni, ali sigurno može.
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
Skuhaš tijesto... poslije toga u jedan kiselo vrhnje naribaš sira i staviš na vatru da se to malo kuha dok se sir ne otopi... skineš s vatre i dodaš tijestu te još sve malo promiješaš na laganoj vatrici... njam njam je jako. U to možeš dodati i malo narezane šunke na kvadratiće a ak imaš pršut onda još bolje.
To ti je ak si gladan a ne da ti se puno raditi u kuhinji...
Eto to je jedan od mnogih recepata jer ja volim kuhati...
To ti je ak si gladan a ne da ti se puno raditi u kuhinji...
Eto to je jedan od mnogih recepata jer ja volim kuhati...
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
Hvala vam ljudi...ova tema je u istu ruku bila postavljena da se odvrate neki od prepirke ali izgleda da im je terapija potrebna za danas da se bar jednom sa nekim dokace koji su to likovi majko mila...u svakom slucaju ljudi hvala vam imam celu sliku kako bi trebalo da izgleda...
- Zona Sumraka
- Posts: 1552
- Joined: Fri Apr 15, 2005 10:50 pm
- Location: SA/USA
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
e bojane...probacu ovaj recept za vikend...zvuci primamljivo...e, a koliko dugo drzis na grilu?...i da li solis i to?
Re: RECEPTI (ZA HRANU)
Ma čim kreneš da pečeš meso, odmah staviš i umotane tikvice, posoli po ukusu. Videćeš i sama, kad se ukrčka, i kad tikvice omekšaju, gotovo. Prijatno.