Vrijeme leti a kako ste mi vi ?

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
User avatar
Heda
Posts: 1
Joined: Sun Mar 22, 2015 11:43 am

Vrijeme leti a kako ste mi vi ?

Post by Heda »

Cao, cao kako ste?
E ovako, davne 2008 sam prvi put došla na forum kao gost, samo sam čitala... za mene je forum postao kao neka serija,čim bih uhvatila vremena počela bih sa čitanjem. Sve te vaše price ispovijesti su me se toliko dojmile. Većina njih me rastužilo.. a ponajviše kada bi vidjela da korisnik nije već nekoliko godina online..

Evo ove zime sam se opet vratila forumu, pitam se gdje li su svi ti ljudi.. dark angel, lilith,Sasa-ex,zvrky,Ivano, rajouno,cupcake, Yugo... sigurno sam neke zaboravila.

Jako bi me usrećilo kada bi znala sa su svi danas dobro, poslije toliko godina. Ja se nadam da jesu.

Ja sam uvijek bila posmatrač/čitač i nikad nisam ništa pisala ali to sto sam čitala mi je u životu pomoglo jako puno.. ali o tome bih nekom drugom prilikom..

Pozdrav za sve koji čitaju ..

Šteta sa forum vise nije sto je bio.. čini mi se nitko vise ne tipka ... ;)
User avatar
sanela
Posts: 3839
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Vrijeme leti a kako ste mi vi ?

Post by sanela »

Pozdrav, sad su neki drugi ljudi ovdje i tipkaju.
Od ovih za koje pitaš znam da su dobro Saša ex, rajouno I zvrky. Yugo je umro. :cry: Za ostale ne znam šta je s njima...
User avatar
ziki
Posts: 1029
Joined: Thu Nov 03, 2011 11:29 am
Location: Motherland-SRB

Re: Vrijeme leti a kako ste mi vi ?

Post by ziki »

Ovo je tema na kojoj bih mogao i ja da se nadovezem malo.
Mada sam ja dosao nesto kasnije na forum..tacnije 2011 godine, sto je bilo takodje ihaaaa...ali u stvari sve to prodje za cas.
Sve ono sto sam pisao je u stvari najvise pomoglo meni samom, na nacin da sam kroz sve to mogao da spoznam i uocim svoje promene misljenja, ponasanja, reagovanja i sve to kroz periode upotrebe razlicitih supstanci.
Droga je definitvno jedno od najvecih zala kod coveka, ali je na zalost nekako postala u skladu sa ostalim losim stvarima 21-og veka.
Danas je zlo isplivalo u mnogim oblastima zivota, tako da je droga samo jedno od onih pratecih svakodnevnih.
Sto se tice foruma, kada bih se vratio unazad mislim da bih se najvise posvetio onoj temi opste diskusije, ili inspirativne misli i izreke..sto takodje govori o meni danas.
Ne mislim da je pogresno biti na nekim temama gde se dele tehnicki saveti o uzimanju terapije, ili ukidanju itd..vec sam danas vise sklon da mislim da coveku treba nekako prici blize i uci u sistem, odnosno dusu, i tu poraditi na donosenju odluka o vracanju u neku normalu, motivaciji itd.
Takodje podrska je neizostavni deo svega, posto znamo da zavisnici upadaju u problem izolacije ili dolaze na marginu drustvenog i socijalnog zivota.
Pomoci nekome je verovatno najbolje ako pogledamo svoje unutrasnje potrebe, odnosno ono sto bi ocekivali da nama drugi pomognu na taj nacin pomoci i drugome.
I ovo bi bilo otprilike to sto bih mogao da napisem danas.
Ako se budem ubuduce pojavio, kao sto rekoh verovatno cu uci da procitam neciji stih, ili misao...
Pozdraaav !
...
Post Reply