Page 1 of 1

The smell of fresh napalm in the morning

Posted: Wed Feb 20, 2019 8:10 am
by Rope82
Nakon zadnjeg (ne prvog) recidva s dopom vratih se svom starom, dobro znanom drugu Suboxonu. Eh...zivot je lijep....govorim si dok pijem kavu uz otvoren prozor i ugazenu televiziju. Djeca jos spavaju, starija posla u skolu. Zena na kaucu nevino spava snom pravednika ne znajuci kakve se misli roje po glavi njenog najdrazeg.
Zivot je lijep, ali i grub. Ide sve dobro, dobar poso, zdrava djeca, prelijepa i pametna zena(de je mene nasla pitam se cesce), znaci 'Zivot obicnog tempa i 18 karatnog razocaranja!'
Sve je super, nema krize, 3 dana prosla, malo vise suba da ostanem normalan i da uopce imam imalo volje za dic se iz kreveta. Ali dobro, ko ti je kriv budalo, uzivo si 10 dana i sam pati.

Zaboravim ja i na to uzivanje, fokusiram se na to kako cu djecu jutros izvest, kud cu cijeli dan jer ako ostanem u kuci popizdit cu, a od uobicajenog spavanja prekopodne nema nista, to znam....
Kad odjednom....onaj miris u nosu, onaj jebeni grozni pokvareni miris kojeg mrzim i volim u isto vrijeme. Miris koji navijescuje milinu, ko kad si mali pa se igras na snijegu, i dobro se izmoris s drustvom i onda uletis predvece u kucu, baba te napuca tople supe i sjednes kraj vatrice u majcinom zagrljaju se umiris, siguran i bezbrizan. S mislima o prelijepom danu koji si proveo praveci snjeska i igrajuci se vani. Pa kome ne bi falio!
Ali nismo vise mali, mame su babe a babe su pokojne. Vrijeme je za hladan tus i odo da svojo djeci priredim najlijepsi dan u zivotu, kolko god me to kostalo. I molim Boga da nikad ne otvore tu Pandorinu kutiju sto im je cale otvorio!

Svima pozdrav i dobro jutro zelim :D