Guranje kamena - moja ispovijest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Post Reply
Sizif
Posts: 16
Joined: Sat Apr 20, 2013 12:23 pm

Guranje kamena - moja ispovijest

Post by Sizif »

Ko je često na forumu vjerovatnoje je pročitao, ili bar vidio TOPIC Bice bolje.... Obećao sam sebi, a i drugima, da ću napisati svoju ispovjest ma kako mi to teško bilo. Ovo što ćete čete čitati, je iskrena ispovjest dugogodišnjeg zavisnika, a sada srećnog supruga i oca predivnog sina, a uskoro i ćerke. Neću daviti detaljima u ispovjesti, pokušaću da budem koncizan i fokusiram se na ono bitno, a Vi me slobodno pitajte što god Vas zanima da bolje objasnim.

Pa da počnemo...

GLAVA PRVA - SUSRET SA ĐAVOLOM

Prvi susret sa narkotikom je bila marihuana, bio sam odličan đak-lučonoša, ali uvijek željan da se približim "cool" ekipi pa je tako i počela avantura sa travom. Pušiči smo je mnogo, uvijek je bilo dosta i lako za nabaviti i tako je sve počelo. Godine 2000. završavam srednju školu i upisujem fakultet, vraćam se kući iz velikog grada i dobijam poziv od dilera: "Sutra stiže nešto novo, daći ti da probaš.". Super, mislim ja, sigurno neka dobra trava stiže barem ću ovo ljeto provesti duvajući, a onda fakultet i provod, ma biće kako se samo može poželjeti (kako sam samo bio glup i needuciran).
Sledeći dan, u kući jednog (sad pokojnog) druga iz ekipe sjedimo i igramo igrice kad stiže poziv od dilera: "Izadji tu sam!". Izlazim napolje, ruka ruci, i kod mene ostaje malo papirno pismo. Šta koji k.... pitam, a on mi kaže da je to HEROIN. Radoznao i neznaven, sav srecan se vraćam kod ekipe i pokazujem što sam dobio. Oni su već znali nešto više od mene pa su se tu odmah izvukle linije i ja sam upoznao ĐAVOLA iz prve ruke. Jedna linija, druga, treća, ... Nisam odmah osjetio efekat, ali sam znao da mi je super, da ne brinem ni o čemu, da je put ispred mene čist i da mi ništa ne može pokvariti planove (klasika). Ljeto je prošlo u povremenom uzimanju sa ekipom, blejanju i igranju igrica kod pomenutog člana i tako je došao dan kada sam sa 50gr marihuane i 3gr heroina otišao na fakultet, u veliki grad, u svoj stan u kome ću živjeti sam.
Čim sam došao u stan raspakovao sam "opremu", fakultet je počinjao za tri dana tako da sam to vrijeme proveo većinom u stanu duvajući i vukući liniju za linijom, blaženo neznanje. Poslije tri dana otišao sam na fakultet odradio sve što treba, stondirao na prvom predavanju i vratio se kući. E pazite sada ovo: pošto nisam znao šta je heroin ni kakvu zavisnost izaziva, kada ga je nestalo ja ga više nisam tražio, bol u stomaku sam pripisao promjeni hrane i sredine, a rješavao sam ga duvajući više. To je bilo to heroin nisam pipnuo narednih skoro 2 godine, ali sam zato mnogo duvao, jeo "eksere", šmrkao kokain, uzimao LSD, ali heroin nikad (jednostavno sam zaboravio na njega). Na fakultetu sam upoznao odličnog druga, kompanjona u duvanju i učenju i sve je izgledalo super, davao sam po koji ispit, izlazio non-stop i uživao u "čarima" velegrada.
Prvu godinu fakulteta sam pao, obnovio, vratio se kući preko ljeta (bio OK svo vrijeme), a u septembru se ponovo vratio na velegradske ulice i krenuo od početka sa fakultetom (hvalilo mi je dva ispita da upisem drugu godinu i planirao sam da u prvom narednom roku odradim oba jer svojima nisam rekao da sam pao godinu). I tako je krenulo dalje, a ova glava se završava baš na ovom mjestu jer je đavo čekao iza ćoška, samo ja još nisam znao iza kojeg tačno.

KRAJ PRVE GLAVE

User avatar
Zandt
Posts: 7
Joined: Wed Apr 18, 2018 10:15 pm

Re: Guranje kamena - moja ispovijest

Post by Zandt »

pa kada nastaviš sa pričom (kapiram da ti mrsko kuckati sve dogodovštine...skrati malo :) )al kad dodješ do tog dela..porodica deca, evo ja ću imati pitanja kada već nudiš da ćeš pojasniti-odgovoriti da pitamo.....a u dugogodišnjem problemu si bio...nastavi, što si stao.....
"When the last light warms the rocks
And the rattlesnakes unfold
Mountain cats will come to drag away your bones

dina_d
Posts: 264
Joined: Sun Mar 10, 2013 1:44 am

Re: Guranje kamena - moja ispovijest

Post by dina_d »

cekam naatavak ..jer vec dugo te nema ...

Post Reply