Dubinska venska tromboza!!!!!

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

maya81
Posts: 45
Joined: 13 Mar 2008, 11:44

Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby maya81 » 26 Aug 2010, 12:37

Dugo nisam bila na ovom forumu...prije sam imala pitanja uglavnom kako se skidati sa subotexa ili kako sa metadona na subotex i sl.Imala sam jednu temu u 12 mjesecu prošle godine kad sam furanjem metadona napravila aut u preponu pa je to "buknilo#,napuhalo se i sl..(koga zanima nači če je). A SAD BI DALA JEDAN SAVJET SVIMA KOJI SE FURAJU U PREPONU PA BILO HEROINOM ILI JOŠ GORE HEPTANONOM!!!!!!Ja sam to radila popričlično dugo vremena (skoro pa 3 godine),jedini problem koji sam do nedavno imala je bio taj kad sam si nabila aut i kad se to upalilo,pocrvenilo i bolilo....al kako vrag nikad ne spava (ili bolje reč "vrag" u meni koji mi ne da mira") nakon što se to dogodilo prestala sam se bost u preponu dok se sve te nuspojave nisu povukle i dok ja nisam osjetila da bi mogla pokušat opet..i naravno,pokušala sam i uspjela...kako metadon primam u soluciji opet sam ga počela furat u preponu..i ovaj put stvarno naj....!!! Sad imam dubinski vensku trombozu!!! Jednostavno,navečet sam se ufurala a ujutro mi je noga bila 2 puta veča od normale,crvena,zategnuta koža...od moje kuče do bolnice ima doslovno 3 minute hoda..to jutro mi je trebalo 15 minuta samo da dođem do bolnice.Nije me noga nešto posebno boljela al kad sam hodala osječala bi da me listovi užasno zatežu,imala sam osječaj kao da u nozi imam 3 litra tekučine koja če eksplodirat.Moj doktor uputio me u Split u bolnicu jer u mom gradu nisu ni znali šta da rade sa mnom.Tamo me primio vaskularni kirurg koji je konstatirao dubinsku vensku trombozu i rekao mi da imam sreče šta nisam koji put probila i atreriju jer u tom slučaju se vena i arterija "zaljepe" jedna za drugu i tad pomaže samo operacija a to i nerade u ST več u Zagrebu...tako da je to jedina dobra vijest (e i još da se nasmijete..čovjek nije vjerovao da sam punoljetna,tražio mi mamu da uđe samnom,jer na prvi pogled je mislio da mi je 17-18 god.a meni punih 29,još malo pa 30.i još me pita da sa koliko sam to godina počela da se bodem u preponu,jel sa 15???..u cjelom tom mom jadu to mi je bilo smiješno do suza) Uglavnom da skratim,ostala sam u bolnici 11 dana,radili su mi sve moguče pretrage...snimali srce,pluča,vene,...ma sve moguče!!!!! Sad pijem ljek protiv zgrušavanja krvi-Marivarin i pit ču ga minimalno 6 mjeseci do godine dana!!! Iako je od tad prošlo več više od 15 dana noga mi je još natečenena,moram je držat povišenu i hladit ladnim oblozima.U bolnici su mi krv vadili svako 2 dana,dok nisu uštimali točnu terapiju Marivarinom,a sad svako 7 dana.A kako taj ljek razrjeđuje krv,nakon svakog vađenja krvi (koje je ionako samo po sebi užas jer na rukama skoro da i nemam vena,pa mi med.sestre po pola sata opipavaju ruku dok ne nađu jednu koja neče puknit a dat če dovoljno krvi da se mogu napravit nalazi) ostaju mi modrice koje nisam imala ni kad sam se dnevno bola u ruku i po 5-6 puta...i jako sporo prolaze,tako da je i to užasno vidit...ruke su mi modro-ljubičaste..ukratko UŽASNO NEŠTO!!!!!!!
Ovo Vam pišem zato da ako ima netko ko se bode u preponu,a pogotovo heptima da stane dok je navrijeme,jer ovakve stvari su po život opasne.kako su mi objasnili doktori-da se slučajno taj ugrušak "odlomi" i počne putovat po tjrlu ako bi došao do pluča ubio bi me,a ako bi stigao do mozga ili bi me ubio ili bi imala moždani udar i ostala teški invalid..
Sličnu situaciju je imala i meni jako draga osoba,nešto kao sestra (iako mi nije biološka sestra u rodbinskoj smo vezi tako da je smatram sestrom-a jako je mlada,samo 22 godine).Ona je sad u Sakomana na odjelu tako da i oni gore brinu o tome,jer ona sama to nije baš ozbiljno shvatila...ma da ne dužim....ZNAM KAKO JE TEŠKO OSTAVIT SE IGLE (JA OSOBNO I IGLOMANIJU SMATRAM BOLEŠČU)jer sam se znala dnevno ubost po 2-3 puta sa 8 heptanona,iako sam ih mogla ufurat sve odjednom držala me ta iglomanija i bilo mi je važno ubost se što češće!!!!!
AKO OVO ČITA NETKO TKO SE TAKOĐER PREPOZNAJE U OVOM ŠTA SAM NAPISALA PREPORUČUJEM MU DA STANE ŠTO PRIJE,JER OVO STVARNO NIJE ZAJBANCIJA-MOŽETE SMATRAT DA VAM JE ŽIVOT OPASNO UGROŽEN,A AKO VAM SE DOGODI KAO I ,EMI DA VAM NOGA ODJEDNOM BUKNE,OTEKNE ISL.NE ČEKAJTE NI MINUTE NEGO IDITE KOD DOKTORA DA SE NE DOGODI DA SE TAJ TROMB "OTKAČI I KRENE PUTOVAT PA DOĐE DO PLUČA ILI SRCA" A DA VAM NE GOVORIM KOLILO VAM JE U TOM SLUČAJU NOGA U OPASNOSTI!!!(ja sam umirala od straha dok smo čekali kirurga,da nebi reako samo kako tu više nema pomoči i da če je trebat rezat!!!!mislim da kad bi se to dogodili stvarno više nebi imala razloga za život!!)
Eto htjela sam vam samo to napisat...da znate šta se može dogoditi od forsiranja prepona i u kolikoj ste opasnosti!!
Nemogu naređivat nikome ništa-al ako imate imalo mozga u glavi stat čete dok je navrijeme a ne čekat ovako kao ja!!!
Ako imate kakvih pitanja-slobodno se javite....i čuvajte se!!
pozz od Maje

User avatar
Param-parcad
Posts: 586
Joined: 11 Nov 2009, 15:44

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby Param-parcad » 26 Aug 2010, 12:48

da...zene su stvarno cudo...najbitniji momenat je sto ti je lekar dao 10 godina manje...i nije ti to smesno,nego ti je super,strava...treba nazivati stvari pravim imenom,jebi ga.

User avatar
tamarra
Posts: 231
Joined: 23 Nov 2009, 16:13

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby tamarra » 26 Aug 2010, 12:53

Da budem iskrena, mislila sam da si zapatila dvt još kad si prvi put pisala o furanju u preponu. Očito te to nije bilo dovoljno zdrmalo, pa si se na isti poduhvat opet odvažila. :roll:

Sad, šta je tu je. Budi sretna što nisi dobila i plućnu emobliju, kao prateću stvar dvt-a.

Jesi li dobila sve upute za martefarinsku terapiju? Znaš koje namirnice ne smiješ jesti? Sve bogato K vitaminom je zabranjeno, jer je K vitamin antidot za lijek koji piješ. Ne smiješ piti andole, paracetamole i sl, ako te uhvati prehlada jer oni dodatno razrijeđuju krv itd. Pazi se padova i budi pažljiva, jer banalne stvari mogu dovesti do unutarnjih krvarenja. Koristi mekšu četkicu za zube, jer će ti desni kasnije postati osjetljive, nekad će i krvariti, što će ovisiti o vrijednostima pv-a. Mjesečnice će nakon nekoliko mjeseci postati obilnije jer će krv biti još razrijeđenija, pa budi spremna. Prekontroliraj željezo u krvi, nakon nekoliko mjeseci, jer i ono može pasti zbog promjenjene prehrane, obilnijih mjesečnica.
Nakon vađenja krvi, bar na 3 minute jako pritisni venu (do granice boli) i drži tako dok ne prestane krvarenje. Poslije namaži heparinskim gelom. Modrice će te dugo pratiti i ako slučajno udariš negdje nogom, rukom i sl, zato budi pažljiva.

Nadam se da te ova epizoda pokrenula da razmišljaš i o izlječenju od ovisnosti.

Budi dobro! Sve najbolje!

maya81
Posts: 45
Joined: 13 Mar 2008, 11:44

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby maya81 » 26 Aug 2010, 13:29

Draga tamara,
dobila sam sve moguče upute..jedino nisam znala to za vitamin K...ako ti nije problem da mi napišeš u kojim ga namjernicama ima i šta bi trebala izbjegavat..a šta se tiče vađenja krvi,kontrola i sl.u sve su me uputili!!!
Ipak hvala na odgovoru
pozz od Maje

User avatar
tamarra
Posts: 231
Joined: 23 Nov 2009, 16:13

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby tamarra » 26 Aug 2010, 13:33

maya81 WroteColonDraga tamara,
dobila sam sve moguče upute..jedino nisam znala to za vitamin K...ako ti nije problem da mi napišeš u kojim ga namjernicama ima i šta bi trebala izbjegavat..a šta se tiče vađenja krvi,kontrola i sl.u sve su me uputili!!!
Ipak hvala na odgovoru
pozz od Maje


K vitamin je ključan, jer ako jedeš špinat a piješ martefarin, neće ti biti dobar nalaz pv-a, vrijednosti rastu sa zastupljenošću K vitamina, tj. krv se zgrušava.
K vitamina najviše ima u zelenom lisnatom povrću (špinat, blitva, kelj, kupus, kafriol, brokola itd ) i u većini svježeg voća. Krumpir ima K vitamin isto! Neke žitarice tipa ječma i sl. Proguglaj malo jer prehrana je jako važna dok si na terapiji.

Sretno sa liječenjem!

User avatar
selma
Posts: 798
Joined: 11 Oct 2007, 13:52
Location: Beograd

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby selma » 26 Aug 2010, 13:59

uzas..bas mi je zao!..
svi to znaju vise -manje ,pa ko hoce da se sredjuje u prepone, sredice se bez obzira na to sto se tebi desilo...kao sto si i ti znala da kopas po...
Nazalost ...drugacije se pameti ne naucis... :x
Grad razoren bez zidina, takav je čovjek koji nema vlasti nad sobom.

User avatar
Param-parcad
Posts: 586
Joined: 11 Nov 2009, 15:44

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby Param-parcad » 26 Aug 2010, 14:03

venske tromboze,vitamin k...valja bezat` odavde...up`o sam u lose drustvo!ne zameri majo,sve su ovo slabi pokusaji da razveselim sebe...

User avatar
7474
Posts: 653
Joined: 15 Dec 2009, 23:28
Location: Novi Sad, Voša

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby 7474 » 26 Aug 2010, 17:45

na žalost. ja na svaku jebenu temu imam deo sopstvenog iskustva...


meni se desilo da nakon više od mesec dana čistoće i neubadanja (iako sam veći igloman nego pajdoman) odjednom otekne desna ruka!!
isto se desilo preko noći.. zapravo, probudilo me šoranje usred noći i ja onako bunovan, stojim, šoram i spazim da mi je desna ruka nešto "obimnija" od leve!
skapirao sam ja nekoliko dana ranije da me boli ruka, kao upala mišića.. a stvarno sam vodio klinca na loptanje, pa sam skontao da sam istegao ruku i nisam tome pridavao značaj.
odmah ujutro sam krenuo da pijem Plitrex 500mg na svoju ruku..
juče sam prestao da ga pijem i ruka je i dan pre toga "došla na svoje"..

da nisam danas ovo pročitao, verovatno bih i tu epizodu odložio u "zaboravi na problem" folder..

inače, ona okrugla kost, sa unutrašnje strane ruke (zglob, valjda).. desetak centimetara od centrale, koju tako fino zlorabimo, se uopšte nije videla.. mogla je da se napipa, ali tada je cela ruka bolela...
najviše me bolela upravo mišica...


ako zna neko nešto o ovome...
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"

User avatar
tamarra
Posts: 231
Joined: 23 Nov 2009, 16:13

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby tamarra » 27 Aug 2010, 09:09

7474 WroteColonna žalost. ja na svaku jebenu temu imam deo sopstvenog iskustva...


meni se desilo da nakon više od mesec dana čistoće i neubadanja (iako sam veći igloman nego pajdoman) odjednom otekne desna ruka!!
isto se desilo preko noći.. zapravo, probudilo me šoranje usred noći i ja onako bunovan, stojim, šoram i spazim da mi je desna ruka nešto "obimnija" od leve!
skapirao sam ja nekoliko dana ranije da me boli ruka, kao upala mišića.. a stvarno sam vodio klinca na loptanje, pa sam skontao da sam istegao ruku i nisam tome pridavao značaj.
odmah ujutro sam krenuo da pijem Plitrex 500mg na svoju ruku..
juče sam prestao da ga pijem i ruka je i dan pre toga "došla na svoje"..

da nisam danas ovo pročitao, verovatno bih i tu epizodu odložio u "zaboravi na problem" folder..

inače, ona okrugla kost, sa unutrašnje strane ruke (zglob, valjda).. desetak centimetara od centrale, koju tako fino zlorabimo, se uopšte nije videla.. mogla je da se napipa, ali tada je cela ruka bolela...
najviše me bolela upravo mišica...


ako zna neko nešto o ovome...


Hitno doktoru!!!!

User avatar
7474
Posts: 653
Joined: 15 Dec 2009, 23:28
Location: Novi Sad, Voša

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby 7474 » 27 Aug 2010, 20:07

ma sve cool..
prošlo je!
"this is my final fit, my final bellyache with no alarms and no surprises, no alarams and no surprises, no alarams and no surprises, please!"

User avatar
tamarra
Posts: 231
Joined: 23 Nov 2009, 16:13

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby tamarra » 30 Aug 2010, 08:54

7474 WroteColonma sve cool..
prošlo je!


Aha, sve je kul. Znaš koliki su ti trombociti, d-dimeri, protrombinsko vrijeme i koagulogram?
Poznata ti je slika koju daje color dopler?
Ma da. Sve je kul. Samo ti nastavi ubacivati smeće u vene, popij s vremena na vrijeme koji andol i to je to.
Sretno!

maya81
Posts: 45
Joined: 13 Mar 2008, 11:44

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby maya81 » 30 Aug 2010, 19:55

Dragi moj/a 7474,
ništa ti tu nije cool,vjeruj mi.I ja sam se furala u preponu dugoo,al stala sam mjesec dana prije nego mi je noga preko noči "bujnila",otekla,uduplala se!! Tako da mi je i to bilo čudno,nekako bi mi bilo normalnije da se to dogodilo dok sam se svakodnevno badala u preponu,a dogodilo se nakon 20ak dana od kad sam se zadnji put ubola.A to što ti se sve povuklo imaš sreče,al neznači da je sa tim sve prošlo.Mislim da bi trebao otič u bolnicu bar napravit krvnu sliku..ma reci doktoru šta se dogodilo,pa če te on poslat da obaviš sve šta treba,možda čak i "snimanje vena",tj.ultra zvuk vena i color dopler jer možda i ti imaš kakav tromb koji se trenutno povukao a opet ti se može dogodit da ti preko noči ruka otekne,upali se...
Mislim da ovde ime stručnijih osoba (što se tiče medicinskog znajnja pogotovo)...al ja ti savjetujem da odeš do doktora jer to nisu stvari za zajbanciju i ono...bilo-prošlo-zaboravilo se!! Ebiga,ipak ti može doč ruka u pitanje (da samo znaš koji sam ja strah proživila dok su me prebacili u ST u bolnicu,koji su mi sve filmovi bili u glavi,da ču morat na operaciju,da ču ostat bez noge...ma užas jedan!!!!! A i nisam bila daleko od istine,kako mi je objasnio kardio-vaskiralni kirurg imala sam sreče što nisam koji put probila venu i arteriju jer se u tom slučaju -e sad se moram laički izrazit jer se nejsječam kako je on to stručno pojasnio-vena i arterija se "zaljepe" a u tom slučaju bi morala na operaciju..a on mi nije mogao garantirat koliki bi bio uspjeh te operacije i bili ga opče bilo! A sami strah da ču ostat bez noge je doslovno NEOPISIV!!!
Zato se nemoj zezat,idi do doktora,bar da ti naprave to snimanje vena i ove osnovne stvari (krvnu sliku i sve to) pa ako to bude uredu tek onda možeš to zaboravit i reč da je sad sve ok..a ovako možeš svaki dan živit u strahu kad če ti opet ruka oteč i očeš ovaj put bit te sreče da sve prođe o.k!!!!
Moj savjet_odlazak doktoru,ne čekat ponovo da ruka otekne!!!!
A mislim da ovde ima ljudi koji ti mogu puno stručnije pojasnit šta se može dogodit i šta treba napravit ako bi išao u doktora,koje nalaze i sve to..ja sam samo laik sa gadnim iskustvom!!!!
Nadam se da češ poslušat (iako sumljam,jer nisam ni ja nikog slušala dok mi se ovo nije dogodilo)...al eto možda ti budeš pametniji od mene:)))
pozz od Maje

User avatar
milena
Posts: 1
Joined: 01 Sep 2010, 11:33
Location: bgd

Re: Dubinska venska tromboza!!!!!

Postby milena » 01 Sep 2010, 13:48

Ja cu samo da dodam, jedna stvar koja jos moze da se desi, nije da sam ja mislila da je heroin dobar za zdravlje, ali obicno ljudi govore kako od fiksanja moze da se desi ovo ili ono, e a ja sam ga samo na nos pa sam prezivela mozdani udar skoro. Doktori kazu da su mi aneurizme nastale iskljucivo i samo od horsa. Sto se tice tog fiksanja u prepone bila sam ubedjena da su to kao neke urbane legende. A cula sam da se neki lik "hvalio" kako se zabo dole negde u neku stvar, jel. I nije mu otpao, kao sve je ok. Mislim? Poenta je da sam ja mislila kao ma ne fiksam se ja, sve je ok, to je samo zezanje i na kraju ja zamalo da umrem. Ali samo zamalo...Svi se mi ko god sta i kako radio zajebavamo do jaja a "svesni" smo tek kad djavo odnese salu. Pozz svima, ja sam nova
sto imam, vidim kao u daljini
sto nestade, to imam uistini


Return to “VAŠE ISPOVIJESTI”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests