Guranje kamena - moja ispovijest

Na ovom forumu možete ispričati svoju ispovijest, od početka do kraja. Alkoholičari, ovisnici, suovisnici, svi ste dobrodošli. Samo ispovijesti, molimo Vas da ne pišete komentare i odgovore.

Moderator: sanela

Sizif
Posts: 16
Joined: Sat Apr 20, 2013 12:23 pm

Guranje kamena - moja ispovijest

Postby Sizif » Sun Mar 11, 2018 4:09 pm

Ko je često na forumu vjerovatnoje je pročitao, ili bar vidio TOPIC Bice bolje.... Obećao sam sebi, a i drugima, da ću napisati svoju ispovjest ma kako mi to teško bilo. Ovo što ćete čete čitati, je iskrena ispovjest dugogodišnjeg zavisnika, a sada srećnog supruga i oca predivnog sina, a uskoro i ćerke. Neću daviti detaljima u ispovjesti, pokušaću da budem koncizan i fokusiram se na ono bitno, a Vi me slobodno pitajte što god Vas zanima da bolje objasnim.

Pa da počnemo...

GLAVA PRVA - SUSRET SA ĐAVOLOM

Prvi susret sa narkotikom je bila marihuana, bio sam odličan đak-lučonoša, ali uvijek željan da se približim "cool" ekipi pa je tako i počela avantura sa travom. Pušiči smo je mnogo, uvijek je bilo dosta i lako za nabaviti i tako je sve počelo. Godine 2000. završavam srednju školu i upisujem fakultet, vraćam se kući iz velikog grada i dobijam poziv od dilera: "Sutra stiže nešto novo, daći ti da probaš.". Super, mislim ja, sigurno neka dobra trava stiže barem ću ovo ljeto provesti duvajući, a onda fakultet i provod, ma biće kako se samo može poželjeti (kako sam samo bio glup i needuciran).
Sledeći dan, u kući jednog (sad pokojnog) druga iz ekipe sjedimo i igramo igrice kad stiže poziv od dilera: "Izadji tu sam!". Izlazim napolje, ruka ruci, i kod mene ostaje malo papirno pismo. Šta koji k.... pitam, a on mi kaže da je to HEROIN. Radoznao i neznaven, sav srecan se vraćam kod ekipe i pokazujem što sam dobio. Oni su već znali nešto više od mene pa su se tu odmah izvukle linije i ja sam upoznao ĐAVOLA iz prve ruke. Jedna linija, druga, treća, ... Nisam odmah osjetio efekat, ali sam znao da mi je super, da ne brinem ni o čemu, da je put ispred mene čist i da mi ništa ne može pokvariti planove (klasika). Ljeto je prošlo u povremenom uzimanju sa ekipom, blejanju i igranju igrica kod pomenutog člana i tako je došao dan kada sam sa 50gr marihuane i 3gr heroina otišao na fakultet, u veliki grad, u svoj stan u kome ću živjeti sam.
Čim sam došao u stan raspakovao sam "opremu", fakultet je počinjao za tri dana tako da sam to vrijeme proveo većinom u stanu duvajući i vukući liniju za linijom, blaženo neznanje. Poslije tri dana otišao sam na fakultet odradio sve što treba, stondirao na prvom predavanju i vratio se kući. E pazite sada ovo: pošto nisam znao šta je heroin ni kakvu zavisnost izaziva, kada ga je nestalo ja ga više nisam tražio, bol u stomaku sam pripisao promjeni hrane i sredine, a rješavao sam ga duvajući više. To je bilo to heroin nisam pipnuo narednih skoro 2 godine, ali sam zato mnogo duvao, jeo "eksere", šmrkao kokain, uzimao LSD, ali heroin nikad (jednostavno sam zaboravio na njega). Na fakultetu sam upoznao odličnog druga, kompanjona u duvanju i učenju i sve je izgledalo super, davao sam po koji ispit, izlazio non-stop i uživao u "čarima" velegrada.
Prvu godinu fakulteta sam pao, obnovio, vratio se kući preko ljeta (bio OK svo vrijeme), a u septembru se ponovo vratio na velegradske ulice i krenuo od početka sa fakultetom (hvalilo mi je dva ispita da upisem drugu godinu i planirao sam da u prvom narednom roku odradim oba jer svojima nisam rekao da sam pao godinu). I tako je krenulo dalje, a ova glava se završava baš na ovom mjestu jer je đavo čekao iza ćoška, samo ja još nisam znao iza kojeg tačno.

KRAJ PRVE GLAVE

Return to “VAŠE ISPOVIJESTI”

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 4 guests