Fentanol

Sve u vezi smanjenja štete uzrokovane upotrebom droge.

Moderator: sanela

Post Reply
Annaiva
Posts: 7
Joined: Mon Dec 07, 2020 9:43 pm

Fentanol

Post by Annaiva »

Da li ima neko ko je koristio fentanol?
Akkasha Come Back
Posts: 1272
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: Fentanol

Post by Akkasha Come Back »

Annaiva wrote: Mon Dec 07, 2020 9:48 pm Da li ima neko ko je koristio fentanol?
To i mene zanima, pitala sam i ja samo nmg da nađem gde.
User avatar
Makedonec
Posts: 36
Joined: Sun Oct 04, 2020 12:43 am
Location: Macedonia

Re: Fentanol

Post by Makedonec »

Hvala bogu da ga nema kod nas na Balkanu (bar kako ja znam) i nadam se da nikad neće se pojaviti, ako se Fentanyl pojavi kod nas desetkovace populaciju, možda na prve zvuči malo smešno ovaj iskaz al evo fakte: proizvode ga generalno Kinezi za crnom tržištu, proizvodi se i u Meksiku jer je bolje za transport u Ameriku gde momentalno ima ogroman problem s Fentanylom, u jedan gram cistog fentanyla ima preko trideset hiljada doza...DA preko trideset hiljada, neznam dali ovo ima na Google ali ako nekog interesira može da potvrdi, i najgori dio jedan gram košta oko pedeset eura, tako da zamislite posledice kad bi se ovo pojavilo u našeg depresivnog siromašnog društva, gde svako drugi je legalno zavisan na lexilium i ostale benzose.....strašna je sama pomisla
Fate whispered to the warrior,
you cannot withstand the storm
and the warrior whispered back,
I AM THE STORM!!!
Akkasha Come Back
Posts: 1272
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Re: Fentanol

Post by Akkasha Come Back »

Makedonec wrote: Fri Jan 08, 2021 4:13 am Hvala bogu da ga nema kod nas na Balkanu (bar kako ja znam) i nadam se da nikad neće se pojaviti, ako se Fentanyl pojavi kod nas desetkovace populaciju, možda na prve zvuči malo smešno ovaj iskaz al evo fakte: proizvode ga generalno Kinezi za crnom tržištu, proizvodi se i u Meksiku jer je bolje za transport u Ameriku gde momentalno ima ogroman problem s Fentanylom, u jedan gram cistog fentanyla ima preko trideset hiljada doza...DA preko trideset hiljada, neznam dali ovo ima na Google ali ako nekog interesira može da potvrdi, i najgori dio jedan gram košta oko pedeset eura, tako da zamislite posledice kad bi se ovo pojavilo u našeg depresivnog siromašnog društva, gde svako drugi je legalno zavisan na lexilium i ostale benzose.....strašna je sama pomisla
Da citiram jednog popa koji je bio džanki: "Ja sam živ samo zato što sam bio siromašan".
Sad se setih jedne druge droge "krokodil" od koje su mnogi poumirali. Radi se valjda o nekakvom heroinu ali 30 puta jeftinijem ali štos je što bukvalno počne da se fizički raspada telo. Truli. Najduži rok za preživljavanje je ispod 2 godine.
Gledala sam u Rusiji, fiksaju se pred novinarima u nekoj napuštenoj zgradi, jedan pokazuje truo mali i domali prst, ima sepsu, trovanje krvi izazvano od truljenja, on kaže "Ja se čudim kako nisam još umro, mislio sam pre 2 meseca da sam gotov"
Na pitanje novinara hoće li da ih oni odvedu do bolnice, možda uspeju spasiti neke od njih, svi su se krezubi nasmejali i rekli "Vi baš ne kapirate? Nama nije jednostavno stalo do života".

Koji narkoman se nije probao ubiti? Skoro smo svi, i ja sam i to više puta. Tako da ja njih potpuno razumem.
U ono vreme u krizi da mi je neko ponudio "krokodil" i da unapred sve znam i kakav je i da ću umreti za nekoliko meseci, ja bih,pretpostavljam, ipak uzela.

Tako da razumem koju stopu smrtnosti može izazvati taj Fentanol-, verujem da bi ga uzimali i oni koji se nikada nisu drogirali samo zato što je jeftin, akamoli narkomani.
Pomlatio bi svet sto puta gore od Covida.
Post Reply