al me sad nasmeja.... opusteno za temu, ja to ionako kuckam kao svoj podsetnik, ali drago mi je ako mogu da pomognem ikako.
Pazsad.. iz gazda kevine kuhinje =)
Ledene kocke su malo komplikovanije,sad sam procitao recept. Moras da pravis kore, i krem za ledene kocke.
Ako hoces mogu ti prepisati. Javi mi.
E sad, palacinke
U povecu ciniju, zbog mucenja, sam ces odredjivati koliko mase zelis. Dakle ide, ajde za 10.ak komada 1.jaje, 2.case od jogurta brasna, solju mleka, malo secera, mozes i malo soli ali ako pravis slatke palacinke onda nemoj so ubacivati, malo ulja, tek toliko da se ne bi lepile za tiganj i to mesas, bice dosta grudvica koje ces morati da razbijes ili mikserom ili rucno onom zicom za mucenje ili na kraju krajeva viljuskom, ili spojis dve viljske i mutis. onda dodajes vodu polako,ili mleko, ali ipak treba i malo vode. Ali moras razbiti sve grudvice od brasna. Mutis to tako dok nedobijes masu gustu odprilike kao jogurt. Ja kad imam limun u kuci na rendaljku izrendam i malo limunove kore, daje malo arome. I kad peces uzmes salvetu kojom ces mazati ulje po tiganju, zguzvas je, ili spojis sva cetiri kraka salvete, uzmi 2. salvete spoji da se ne bi opekao. sipas malo ulja u vreo tiganj i razmazes ga salvetom. Tako ja radim, ti izaberi laksi nacin. I kutlacom,sipacom krenes od jednog oboda tiganja da izlivas masu i tiganjom pokrivas celu povrsinu tiganja. Ali trudi se da palacinke budu sto tanje. Prevci ih ako umes onako iz zgloba ako ne uzmi neku siru viljusku ili onu francusku kasiku, onu sa rupicama, ona je super za to. i minut tamo minut ovamo i eto ga. Al ga ja naskraba kao da ti objasnjavam kako da odputujes na mesec
Za dobar rucak...hmmm. Gledao sam nesto od Dzejmi Olivera, meni se mnogo dopalo. peceno pile sa limunom, to dvoje ide u paru kao dete u skolu
heehe
Ali to ti je puno, trebalo bi ti celo pile. Ako hoces mogu i to da ti napisem.
Ej reci mi jel sam zivis? Ako si sam da ti ne pisem tako obimne recepte.
A talijano kujna mi se uvek gadila. To ce ti Sagy reci, on je pizza majstor