Noviji post, 2021. Možda pomogne nekome

Ovo je forum za osobe koje žele prestati piti ili koje su prestale piti i žele prodiskutovati o problemima s kojima se suočavaju prilikom održavanja apstinencije. Ovdje možete saznati informacije o programima i metodama liječenja alkoholizma

Moderator: sanela

Post Reply
Akkasha Come Back
Posts: 1538
Joined: Sun Aug 09, 2020 3:55 pm

Noviji post, 2021. Možda pomogne nekome

Post by Akkasha Come Back »

Makedonec wrote: Tue May 04, 2021 6:37 pm Pozdrav Viktore, imao sam prilicno blizak susret sa alkoholom pa evo možda ti pomogne.
Moj kolega iz Makedonije s kim sam radio zajedno u Avganistanu dobio premeštaj u Irak i u konvojem u blizini Basre naleteli na zasedu, catvoro je poginulo a on jedva izvukao glavu, ranjen u butinu, ovo je 2014te.
Nakon što je izašao iz bolnice posle mesec dana negde projavio simptome PTSDa. situacija se jako brzo ugoršala i počeo je da pije svakodnevno do nesvesti, bukvalno je pio dok ne padne u komu, jer imao noćne more.
Ovo je trajalo skoro godinu dana i mislim da još koji mesec da bi potrajalo on bi preminuo.
Naterali smo ga da se leči i odneli ga u privatnu kliniku na neuropsihijatriju.
Potvrdili su mu PTSD i ostavili ga na bolničko lekovanje nedelju dana, još od drugog dana su krenuli krize, mi nismo gledali ali doktor nam je pričao, znojenje, deluzije, vrištanje, plakanje i napade drhtavice slične na epi napade.
Dobijao celo vreme vitaminske inekcije i intravenozno dijazepam, nakon nedelju dana otpuste ga iz bolnice bio u prilicno dobrom stanju zdravstno, (prilicno dobro za razliku od prije) i dobio terapiju samo vitamine, B-kompleks i dijazepam 2 puta na dan po pet miligrama.
Drzali ga na tu terapiju tri sedmice, i posle su polako smanjivali još dve sedmice.
Išao takodje tri puta nedeljno kod psihijatra i na AA sastanke skoro svakog dana na početku a posle po dva, tri puta nedeljno.
Pričao da mu Dijazepam pomogao neverovatno dok je imao krize, i posle isto od dijazepama je mogao da zaspije.
Do dan danas je trezan, ide jednom mesečno kod psihijatra i povremeno na AA sastanke.
Raspisao sam se, ali baš sam hteo u detalje da dolovim celu priču da imaš dobar prikaz.
nadam se da ce ti možda bilo šta od ovo pomogne, mogu da ga pitam za sve ako te nešto interesuje.
Sretno
Sretno i od mene, nadam se da smo od neke pomoći. Držite se!
Post Reply