Pomoc! Zbilja ne znam sta da radim

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
apeitheia
Posts: 2
Joined: Thu Jan 09, 2020 10:55 am

Pomoc! Zbilja ne znam sta da radim

Post by apeitheia »

Pozdrav, molim savjet. Prije 10 godina upoznala sam partnera, tada je uzimao samo tramale, a ja sam sa 16 god bila u Vinogradskoj zbog povremenog uzimanja heroina. Kad smo se upoznali bila sam 10 god cista. On je tada velicao narkomaniju i cijelo vrijeme mu je sve to bilo cool. Na kraju jw pio ogromne kolicine tableta i zavrsio u Vrapcu na mjesec dana gdje mu je ordiniran Suboxon jer je vikao da je ovisnik. Ja sam isto pocela kupovati hepove, pa se prebacila na terapiju. Kad je izasao tako smo funkcionirali s time da smo dio terapije prodavali dio pili. Nakon godinu dana i on se prebacio na hepove. Znaci 2 put u zivotu je probao heroin i dobio je terapiju. Godini dana smo se furali solucijom, ali dobar dio smo prodavali i to je bio show. Puno novca, svada, sranja, svega... Ja sam se onda odlucila.maknut od svega i jednostavno prestala dizat hepove. Od tada ih nisam taknula. On je ostao na hepovima. Nakon mjesec dana saznajem.da sam trudna, i tada pocinnu sranja. Htjela sam da se skine pa smo se oko toga svadali, a on je bio van kontrole. Kad se kcer rodila malo sw skulirao, ali i dalje sranja. Nakon njenog 1.rodjendana sam ga ostavila i zivila sama..On je tada otisao u Vinogradsku i skinio sw skroz i od tada nije na terapiji. U slkedecih 6 godina znalo se desit da uzme pol suba ili 2 pit godinje par hepova. 2017.je poceo sve cesce pusiti travu. Kad je nasao posao 2018.poceo je intezivni pusti da bi sada dosao na 6 jointa dnevno i radio sranja ako nema za zapalit. Jednom je toliki pukao da je razbio stakla na vratima, a drugi put se pokusao prijaviti u centar za ovisnosti da dobije hepove jer "nesto mora uzeti ako nema trave". Zadnjih 2 tjedna ne pusi i ponasa se uzasno. Doslovno postoji velika sansa da ga ostavim jer ovo vise nije normalno. Da se tako navuce na travu koja bi trebala biti bezazlena i imati takav mentalni sklop da bu zbog trave prodao mobitel ako treba. Misla sam da ce mu ta psihicka kriza trajati par dana ali s vremenom nije ista bolji..Mislim da je puko. Uz pusenje ovisnik je i o lotu. Ako ne uplati nekoliko kombinavija svaki dan ne moze biti na miru. Ista jacina ovisnosti. Od hepova je dosao na trsku ovisnost o travi i lotu. Ja ne znam jel ima tome kraja? Hoce uvijek morati ovisiti o necem? Da li se uopce moze maknuti od svega i kako? Ako netko zna nek napise jer sam ocajna, i zbog sebe i zbog kceri.
User avatar
sanela
Posts: 3936
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Pomoc! Zbilja ne znam sta da radim

Post by sanela »

Draga moja, on samo s jedne supstance prelazi na drugu. Nikad nije sam sa sobom riješio da se makne iz tog svijeta. Sve te supstance, a pogotovo trava, su utjecale na njegov mozak, tako da bi mu bilo najpametnije da potraži stručnu pomoć psihijatra da mu da neku terapiju da se stabilizuje. Pri tome ne mislim na heptanon ili benzodiazepine, nego na neke antipsihotike i psihostabilizatore. Međutim, pošto je sklon zloupotrebi, ti bi se trebala uključiti i davati mu lijekove. Kad se stabilizuje, onda psihoterapija i rad na sebi.
Postavi mu ultimatum ili liječenje ili otići i spasiti dijete i sebe.
Post Reply