Page 1 of 1

Postoji li pomoc ili izljecenje

Posted: Mon Aug 27, 2018 9:49 am
by debduh2
Bit cu kratka. Moj decko je teski igloman i sam je toga svjestan ali si ne moze pomoc to je jace od njega, ja sam jos ok ali na dobrom putu jer me vuce iako se nemam di nac vise. Postoji li mogućnost izlječenja ili traje dok traje, sto se treba promjenit u psihi covjeka da se to makne, sto da radim, prosao je tri komune i nista, ima li nade? Dobar je decko, dusu bi ti dao, decko za pozelit ali igla je jaca, kako mu pomoc..

Re: Postoji li pomoc ili izljecenje

Posted: Mon Aug 27, 2018 8:17 pm
by yasujirozu
debduh2 wrote:...iako se nemam di nac vise...kako mu pomoc..
misliš, valjda, i tebi i njemu? veoma teško jer je i fizički, i psihološki gledano, po srijedi faza (pre)ozbiljne ovisnosti (ak uopće postoje lake...), tak da, best of luck, i ne budite dio statističke vjećine

Re: Postoji li pomoc ili izljecenje

Posted: Thu Aug 30, 2018 12:08 pm
by debduh2
A sto da radimo, on je 4 godine na igli a ja sam beba naspram njega. Bio je triput u komuni dok sam ja provela također dvije godine na liječenju. On uvijek prvi kaže hajmo se maknut od igle i onda skrivećki od mene to radi(radim i ja, sinoc sam u 4 ujutro ustala da se roknem) kako zavara psihu jer tijelo nam ne traži ti toliko koliko psiha. Otvoreno pricamo o tome i znamo da imamo problem ali kako da kad se kao skidamo, kako da mu dam do znanja da znam sta radi i da prestanemo, da li vrijedi postavit neki ultimatum?

Re: Postoji li pomoc ili izljecenje

Posted: Thu Aug 30, 2018 1:12 pm
by sanela
A jeste li razmišljali da potražite stručnu pomoć? Ono, da odete psihijatru? Zato što vi imate problem sa ovisnostio drogi i o igli, a moguće da imate još neke psihičke poteškoće. To što se vi sami pokušavate kao skinuti, još zajedno, možete okačiti mačku o rep. Il se drogirajte il se liječite. Ovo sad ja ne znam kako bih nazvala...

Re: Postoji li pomoc ili izljecenje

Posted: Fri Aug 31, 2018 6:29 pm
by debduh2
A oboje smo prijavljeni u centru za vanbolnicko ljecenje i tamo su nam dali metadon kao nacin ljecenja koji mi naravno zloupotrebljavamo. Ako odemo negdje u komunu il ne znam di onda oboje gubimo posao a za sad nam i ovako ide samo ne znam pravi nacin,previse to vuce iako znam da ne valjda,treba popit terapiju ujutro i smanjivat postepeno ali mi je ne pijemo nego iv,a precesto nam dode da se zabijemo a nemamo s cim osim s metadonom jer ostale droge ne rade a onda sljedeci dan netko od nas predlozi skidanje s igle i klonimo je se jedva dva dana..Razmisljala sam da uzmemo godisnji i da odemo ali sta i da izademo cisti van,kako onda zaboravit sve ovo i nastavit dalje normalno..Da li je tko upoznao izljecenog ili zaljecenog iglomana?

Re: Postoji li pomoc ili izljecenje

Posted: Fri Aug 31, 2018 6:58 pm
by sanela
Mislila sam na liječenje kod psihijatra i psihoterapeuta kojem ćete reći za problem s iglomanijom, jer pretpostavljam da u centru ne govorite da zloupotrebljavate terapiju.
Mozda da se razdvijite na neko vrijeme, ako ima jedno od vas biti kod koga i da probate da, uz stručnu pomoć, za početak ne zloupotrebljavate terapiju. To je borba. Vidiš kako se ekipa bori sa skidanjem sa buprenorfina i uspjeli su. Nema jednostavnog i laganog rješenja. Naravno da ima iglomana koji su čisti sad. Samo je velika volja, upornost i istrajnost pomogla.

Re: Postoji li pomoc ili izljecenje

Posted: Fri Aug 31, 2018 9:19 pm
by noel
debduh2 wrote:.Da li je tko upoznao izljecenog ili zaljecenog iglomana?
Evo jednog.

Uništit ćete si skroz tijelo furanjem metadona, a onda nema povratka i jednostavno ćete doći to točke gdje će nažalost biti kasno za jednog od vas ili oboje. Napravite transfer na buprenorfin za početak, glava će biti čistija i lakše ćete krenuti na sljedeći korak. Ako imaš kakvih pitanja, pucaj slobodno.

Re: Postoji li pomoc ili izljecenje

Posted: Mon Sep 03, 2018 6:03 pm
by debduh2
Bila sam na bupu pa mi nije isao, nakon kratkog vremena mi je postajala muka od njega, tjeralo me na povraćanje pa sam se opet vratila na hep. A sto se tice razdvajanja i to sam mislila ali valjda znate kako je teško odvojiti se od osobe koju volite iako znam da smo u kombinaciji katastrofa, naravno da ne govorimo da zloupotebljavamo terapiju i pokusa ti cu naci nekog psihijatra koji bi me saslušao jer zelimo ali ne mozemo, dva dana max izdržimo. Istina zelim nesto da mi ostane ali to je trava za koju sam rekla da cu je pustit do kraja zivota jer to ne smatram drogom. I s ovim meni je glava bistra, trenutno sam na poslu, radim s ljudima ali u pregaci imam bocu meta spricu i par igli i cekam da mi dode sef da odem u wc i vratim se bistra. To me održava ne drogira jer inace bi mi terapija trajala jedan dan ali jednostavno je ne mogu popit nego u venu.. A pretesko ju je bacit..