Posljedice drogiranja

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Lila
Posts: 3
Joined: Thu Jan 04, 2018 2:30 pm

Posljedice drogiranja

Postby Lila » Thu Jan 04, 2018 2:48 pm

Pozdrav svima i unaprijed hvala na odgovorima.
Moj brat je bivši drogeraš. To je bilo prije dvadesetak godina dok je bio u srednjoj školi. Bila sam dijete i ne znam što je uzimao i koliko dugo, samo se sjećam da je bio živčan, agresivan, sebičan, ali mislim da je to bio više prema mami i sestri. Našla sam knjižicu o marihuani i to je sve. Otac kaže da zbog drogiranja danas ima ispade ili duševne probleme, pogotovo ako nije po njegovom... Je li moguće da je uzeo nešto što mu je na duže vrijeme oštetilo živce? Mislim da je stvar i odgoja, kako je muško, možda mu se više i dopuštalo kao i sada... Ne uzima drogu, ali uzima alkohol. Počeo je piti zbog problema, usamljenosti i na to mu ode cijela plaća i novci koje dobije od roditelja. Otac mi se žali na njega, ali nemam snage da mu više govorim da ga mora pustiti da ispašta posljedice, tako će naučiti, koliko god bolno bilo... Je li istina sa čovjek mora pasti na dno da bi shvatio?
Jednu stvar sam zapamtila koju mi je rekao davno: Samo te molim, nikada nemoj uzeti drogu. To i danas pamtim jer je rekao to s boli i nije bilo potrebe više ga pitati...

Return to “SUOVISNICI”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest