Majka

Suovisnici su osobe koje su u bliskoj vezi sa ovisnikom i koje pate uz njih, bez obzira da li ovisnik priznaje da ima problem ili ne. Ovdje možete razmijeniti mišljenja o mehanizmima za nošenje sa problemima i tehnikama za pomoć Vama, a ne ovisnicima.

Moderators: sanela, Erineja

Post Reply
zabrinuta majka
Posts: 1
Joined: Thu Aug 25, 2011 10:45 am

Majka

Post by zabrinuta majka »

Moj sin ima 25 g. Od svoje 15-16 g je poceo uzimati ranze Droge. Prvo je poceo Sa Travom i zavrsio je na heroin. Krao nas je,iz kuce je iznosio sve sto je mogao. Bilo je vise pokusaja lijecenja u bolnicama ,cim bih se malo oporavio napustao je bolnicu i opet isto. DVA puta je odlazio u komunu,prenoci i eto ga van. Nakon dugotrajne borbe izbacili smo Ga iz kuce,na ulici je bijo dok ga nisi uhapsili i odveli u zatvor. Odlezao je 3g,a pusten je 28 07 2011 g. Rekao je Mama Molim Te daj mi poslednju sansu,vidjeces da Sam se promjenio,ja Sam cist,za ove tri g nisam niste uzimao. Vratio se kuci,izlazi Sa istim drustvom i vraca se ujutro kuci. Nakon Sedan Dana njegovog dolaska ja pronalazim Tramale umotane u carapi,jedna tabla prazna,a druga puna. Kad je ustao ja ga pitam sta treba da znaci ovo,rekao je da Ga bole krsta. Naravno nevjerujem mu,nego Jos kopam nebili sto otkrila. Momentalno sam u posjeti kod druge djece, sad preko Facebook citam sta pise drugovima. Jednom je napisao da se cijeli dan odvaljuje,a drugom da se napusio previse,kad ga je ovaj upitao sta je pusio,rekao je HEYS...Nadam se da sam vam malo pojasnila i Molim vas za pomoc..UNAPRIJED HVALA
User avatar
vivin
Posts: 61
Joined: Thu May 17, 2007 5:21 pm
Location: Banja Luka
Contact:

Re: Majka

Post by vivin »

Javite se u Savjetovalište!!!
Radnim danom od 8°°.
Savjetovalište za prevenciju i tretman zavisnosti "VIKTORIJA"


Srđe Zlopogleđe 27. Banja Luka

++ 387 (0)51 467 462 SOS linija

tel./fax. : ++ 387 (0)51 43 43 00

viktorija@spinter.net

http://www.izaberi-zivot.rs.ba
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Re: Majka

Post by sunrise »

Draga Mama
Pa,vjerovatno je u zatvoru bio cist ali je izasao vani jako gladan da se odvaljuje.....ne znam koliko njemu si bliska ali definitivno ga se treba maknuti od tamo gdje je.....ne vjerujem da ce on bas pristati na neko lijecenje a u komunu se ne ide na silu....sta ti preostaje?
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
User avatar
sanela
Posts: 3844
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Majka

Post by sanela »

@zabrinuta majka
Kad hoćete da pišete imate ispod zadnje poruke dugme "ODGOVORI" i tu pritisnite da napišete poruku. Nemojte otvarati nove teme, jer je tako teško pratiti diskusiju. Ostale započete teme sam obrisala, pa Vas molim da nastavite ovdje pisati.
User avatar
sanela
Posts: 3844
Joined: Mon Apr 11, 2005 11:01 am
Location: Sarajevo

Re: Majka

Post by sanela »

Njemu je 25 godina, on više nije mali dječak. Imate mogućnost da ga ponovo ucijenite ili van iz kuće ili komuna. Nazovite Savjetovalište gdje radi @vivin i dogovorite da ode u komunu. On treba odlučiti šta će sa svojim životom, ali vi ste tu da ga podržite ili ne podržite u njegovoj odluci.
Sretno. Želim Vam puno snage!
cibukarda
Posts: 61
Joined: Wed Apr 21, 2010 2:42 pm

Re: Majka

Post by cibukarda »

Ja bih poslušao Sanelu i išao na sve ili ništa to jest ili lečenje ili napolje.
Rizik je ako ga ponovo izbacite ali u suštini ništa ne gubite samo možete dobiti.
Savet je da se obratite u savetovallište koje je najbliže vama a preporučujem da se konsultujete sa Vivin-om ili
da pokušate ako on pristane da se konsultujete sa nekom drugom komunom.
Nisam pratio Vaše pisanje pa neznam koja komuna vam je najbliža po nekoliko kriterijuma.
Ja nisam birao komunu po kvalitetu nego po brzini prijema i uspjelo je ali i posle komune mora se jooooš mnogo raditi i paziti da bi uspeh bio potpun.
Post Reply