majda wrote:Pozdrav svima...
Ja sam ona s prvog posta.Pročitala sam sve ovo i naravno da se slažem s time da je komuna dobro rješenje. Ali činjenica je da neke od komuna funkcioniraju na takav način da bi i netko "normalan" tamo postao "nenormalan." Imam informacije iz prve ruke da se u jednoj takvoj ustanovi postavljaju pitanja tipa "kako ti djevojka može biti važnija od Boga" ili "bit ćeš spreman za izlazak tek kada u tebe uđe Duh Sveti". Ma, gledajte, ja sam vjernik (iako je to u ovoj priči manje bitno), ali postoji razlika u ljubavi prema bližnjima i ljubavi prema Bogu. Ako ćemo baš prema kršćanstvu, kaže "ljubi bližnjega svoga", zar ne?
Ovu komunu o kojoj ja govorim vode bivši ovisnici. Ok, slažem se s time da oni najbolje razumiju problem. Ali ti ljudi su organizirali komunu na način da dobro zarađuju, a "novacima" prodaju priče kako se moraju apsolutno okrenuti Bogu. Mislim da je to malo previše za bilo koga. Jednino pozitivno je u toj komuni što je zagarantirana apstinencija. Hm, apstinencija u svakom smislu, kad malo bolje razmislim.![]()
I moram odgovoriti katarinidimedici... ne bih rekla da me moj dragi želi otkačiti. On mi je ispričao sve ovo (i još mnogo), i on se ne slaže s time i upravo zbog toga ima problema u toj komuni. Tko zna možda je to samo ljubomora tih ljudi tamo što on ima nekog tko ga čeka.
Ti da tog svog momka stvarno volis (a ljubav je nesebicna),ti bi ga podrzala u tome da se skine i spasi zivot,a ne blatila jedino mjesto na svijetu koje mu moze pomoci i ljude koji se danonocno bore za zivot "tvog dragog".