Ovisnost o kocki

Diskusije o terapijskim zajednicama kao jednom od načina tretmana ovisnika. Ovdje možete saznati koji se programi rada primjenjuju u terapijskim zajednicama, kakav je proces prijema, način rada ...

Moderator: sanela

novi clan
Posts: 1
Joined: Mon May 04, 2009 3:26 pm

Ovisnost o kocki

Post by novi clan »

Postovani ovisnici i suovisnici, moderatori i svi vi koji posjecujete i citate ovaj forum,

imam jedno pitanje za koje vjerujem da bih mogla dobiti odgovor ovdje:

Molim Vas da mi kazete da li u Bosni i Hercegovini postoji komuna koja bi na lijecenje primila osobu koja je ovisna o kockanju, i pod kojim uslovima.

Hvala unaprijed na odgovoru.
User avatar
trna
Posts: 78
Joined: Thu Dec 13, 2007 11:31 am
Location: FUTOG

Re: Ovisnost o kocki

Post by trna »

Pozdrav.
Koliko ja znam nema ali sigurno znam da postoje centri u Hrvatskoj i Srbiji koji bi primili zavisnika od kocke. Cak poznajem jednog uspesno
izlecenog kockara.
Pozovi me u dan nevolje!
Tad cu te izbaviti, a ti ces me slaviti!
Bog
amos
Posts: 12
Joined: Thu Mar 05, 2009 1:56 pm

Re: Ovisnost o kocki

Post by amos »

Verujem da reto centar prima zavisnike od kocke, ustvari cak se secam da su mi pricali da je bio jedan.Tako eto , mozes probati u Zg Reto.
Neka se ime Isus proslavi medju narodima kroz Njegovu crkvu, kroz one koji su spremni svega da se odreknu radi Njegovog imena.
User avatar
skybeatz
Posts: 59
Joined: Wed Mar 10, 2010 11:59 pm

Re: Ovisnost o kocki

Post by skybeatz »

Ovo je strava tema,ljudi....ok jasno da su jumky main populacija ovde...ali zamislite koliko je ljudi tek u ovom problemu..
i gde oni da se snadju,sistem lecenja nerazvijen,pitanje da l i postoji@all...
KRIŽ ŽIVOTA
Posts: 4
Joined: Mon Mar 08, 2010 6:48 pm

Re: Ovisnost o kocki

Post by KRIŽ ŽIVOTA »

Već vas neko vrijeme pratim pa evo da se i ja ukljućim ako mogu nekako pomoći.
Majka sam ovisnika koji je u zajednici 8 mjeseci.Zajednica se zove Milosrdni otac,pripada župi Međugorje i imaju kuće još u Kiseljaku i u Sloveniji.To je vrlo kvalitetna zajednica i sigurno znam da primaju i ovisnike o kocki !Ako vas zanima ova zajednica potražite je na netu i na njihovim stranicama možete pročitati program.Možda neki drugi put napišem nešto više o sebi i svome sinu,za sada još nisam spremna ali vas i dalje pratim i spremna sam odgovoriti na vaša pitanja!POZDRAV!
ivon
Posts: 157
Joined: Thu Jan 21, 2010 8:44 pm

Re: Ovisnost o kocki

Post by ivon »

reče da možemo da pitamo pa da iskoristim priliku...izvini koliko ti sin ima godina i koliko dugo je u tom problemu? pitam jer moja koleginica sa posla ima problem sa sinom i sa kockom,tj,sin joj je kockar,valjda lupa aparate,tako nekako,i znam da je u ozbiljnom problemu jer joj već nestaju stvari iz kuće...pošto je razvedena godinama,otac živi u drugom gradu i nema sa njim kontakt,a majka i tetka te moje koleginice mu daju pare šakom i kapom...mali ima oko 20 god.,pa čisto pitam šta da joj preporučim da bi pomogla i sebi i njemu...inače ona i niko iz famil.ije nema autoritet nad njim...čak se jedno vreme nosila mišlju da se iseli i živi negde privatno jer se plašila čak i fizičkog sukoba sa sinom...kaže da ga nije bilo mada ja sumnjam...jedino se meni poverava pa da joj bar savetom pomognem i da naravno preporučiću joj ovaj forum kada se vrati sa bolovanja na koje inače ide često...mislim i da sa njom nije sve ok...hvala na odgovoru unapred mada znam da je najbolje da ona sama pita i kaže šta je muči
KRIŽ ŽIVOTA
Posts: 4
Joined: Mon Mar 08, 2010 6:48 pm

Re: Ovisnost o kocki

Post by KRIŽ ŽIVOTA »

Ma došlo je do male zabune,moj sin je ovisnik o narkoticima ali kako često idem na roditeljske sastanke a i poznajem dosta momaka koji su u zajednici sigurno znam da ima ovisnika o kocki i o alkoholu.
Program za kockare je dosta kraci od onog za narkomane,mislim oko 1 god.Zajednica je dosta stroga ali se sve radi sa puno ljubavi i u interesu štičenika.ZAHVALJUJEM BOGU svaki dan sto nam je u presudnom trenutku ova zajednica bila dostupna.
ivon
Posts: 157
Joined: Thu Jan 21, 2010 8:44 pm

Re: Ovisnost o kocki

Post by ivon »

ok ,hvala na odgovoru...izvini nisam ukapirala da je dete ovisnik o narkoticima.poz
alien
Posts: 14
Joined: Sat Mar 20, 2010 8:04 pm

Re: Ovisnost o kocki

Post by alien »

JA SAM UPRAVO IZ ZAJEDNICE MILOSRDNI OTAC I 100% IMA PAR MOMAKA KOJI SE LIJECE ZBOG OVS.O KOCKI,ALI JE KOM.RIGOROZNA DA NEMOZE BITI GORA I VJERUJTE NEGOVORIM OVO TEK TAKO,A VI SAD MOZETE MISLIT KLASICNA NARK.PRICA NEVALJA MU NIJEDNA KOM.JER JA CU SAMO PREC U PAPA GIOVANI,A ZNAM DA OVISNIKE O KOCKI PRIMA VECINA KOM.
testtest
Posts: 12
Joined: Wed Apr 07, 2010 5:18 pm

Re: Ovisnost o kocki

Post by testtest »

Postovane,
sestre, majke, supruge, ocevi i ostali koji imate u blizini patoloskog kockara. Javljam se iz Sarajeva i zelim da vas obavijestim da je ta opasna bolest danasnjice izlijeciva. Naime, nakon dugih godina patnje i zivota sa muzem kockarom uspijela sam ga izvuci i uputiti na pravi put. Upravo smo se vratili iz Novog Sada i puna sam utisaka pa sam ih morala podijeliti sa vama. Bili smo kod covjeka koji je zaista perfektan i jedini na ovim prostorima koji se uspjesno bavi lijecenjem te ovisnosti. Za sva pitanja slobodno me kontaktirajte, razumijem vas u potpunosti. Takodje sam donijela nekoliko primjeraka knjige Ulog koju je napisao pomenuti gosp. i koja je odlicna i poucna pa eto ako je neko zainteresovan i za tu opciju nek se javi...
Post Reply