Pitanje za Leponex

Sve u vezi smanjenja štete uzrokovane upotrebom droge.

Moderator: sanela

rengla
Posts: 1
Joined: Fri Sep 24, 2010 2:13 pm

Pitanje za Leponex

Post by rengla »

Pozdrav , novi sam na sajtu i imam jedno malo pitanje za sve vas : )

:arrow: Imam malih problema sa spavanjem kad pusim travu i pijem alkohol , cesto ne mogu da zaspim i kad zaspim zaspim sa puno muke .
Moje pitanje je kao sto sam u nazivu rekao za leponex , jedan moj poznanik rekao mi je da od leponexa cu zaspati 100posto u roku 10minuta i da necu ustati min 24sata, ali ja ne zelim toliko da spavam meni treba nekih 10 sati nista pretjerano samo da zaspim .
Hocu li ja moci pusiti travu piti alkohol i kad popijem leponex hoce li sve biti uredu mislim hocu li zaspati ili ce mi biti loshe ili nesto sl :shock: :?:
Night Butterfly
Posts: 9
Joined: Mon Aug 02, 2010 4:17 am

Re: Pitanje za Leponex

Post by Night Butterfly »

/
Last edited by Night Butterfly on Sat Jun 04, 2011 4:53 am, edited 2 times in total.
User avatar
Kruga
Posts: 398
Joined: Thu Jun 10, 2010 3:35 pm

Re: Pitanje za Leponex

Post by Kruga »

LEPONEX

SASTAV:

1 tableta sadrži: 25,0 mg klozapina 1 tableta sadrži: 100,0 mg klozapina.

INDIKACIJE

Shizofrenija u pacijenata koji ne odgovaraju ili ne podnose terapiju klasičnim neurolepticima.

NEŽELJENA DEJSTVA;

Hematološki: granulocitopenija, agranulocitoza, trombocitopenija, eozinofilija, leukocitoza, leukemija (izolirani slučajevi).
CNS: pospanost, slabost, vrtoglavica, glavobolja, konfuzija, nemir, agitacija, delirij, EEG promjene, mioklonički grčevi, padavica, rigidnost, tremor, akatizija, neuroleptički maligni sindrom i tardivna diskinezija (vrlo rijetko).
Autonomni nervni sistem: suhoća usta ili hipersalivacija, smetnje vida, poremećaji znojenja i temperaturne regulacije.
Kardiovaskularni sistem: tahikardija, posturalna hipotenzija, hipertenzija, cirkulatorni kolaps (vrlo rijetko), EKG promjene, srčana aritmija (izolirani slučajevi),perikarditis, miokarditis, tromboembolija (rijetki slučajevi).
Respiratorni sistem: disfagija, aspiracija, depresija respiracije ili respiratorni arest (izuzetno rijetko).
Gastrointestinalni sistem: mučnina, povraćanje, zatvor, ileus, holestatska žutica hepatitis ili akutni pankreatitis (rijetko), fulminantna nekroza jetre( vrlo rijetko).
Genitourinarni sistem: urinarna inkontinencija ili retencija, prijapizam (vrlo rijetko), akutni intesticijalni nefritis (izolirani slu-čajevi).
Ostali: benigna hipertermija, hiperglikemija, CPK porast, porast tjelesne težine, kožne reakcije .

DOZIRANJE:

Tablete
Prvi dan: 12,5 mg, 1-2 puta dnevno.
Drugi dan: 25 mg ili 50 mg, jednom dnevno.
Od trećeg dana doza se postepeno povećava do doze od 300 -450 mg/dan (eventualno 600 mg/dan) i primjenjuje se podijeljena na nekoliko pojedinačnih doza.Maksimalna doza je 900 mg/dan.Kao doza održavanja primjenjuje se najniža efektivna terapijska doza.

Posebna upozorenja

LEPONEX MOŽE UZROKOVATI AGRANULOCITOZU. Primjenu Leponexa treba ograničiti na pacijente čiji je broj leukocita u granicama normale i u kojih se može vršiti redovna kontrola broja bijelih krvnih zrnaca (u toku prvih 18 sedmica jednom sedmično, a kasnije najmanje jednom mjesečno). Istovremenu upotrebu lijekova koji mogu suprimirati funkciju koštane srži i antipsihotika dugog djelovanja treba izbjeći. Poseban oprez potreban je u pacijenata s epilepsijom, kardiovaskularnim, renalnim ili hepatičkim oboljenjima, u pacijenata s hipertrofičnom prostatom, kao i u onih koji boluju od glaukoma. Oprez je potreban prilikom primjene Leponexa u djece, starijih pacijenata, u trudnica i dojilja, kao i u pacijenata koji upravljaju motornim vozilom.

INTERAKCIJA SA DRUGIM LIJECIMA:

Lijek s oprezom upotrebljavati u kombinaciji s alkoholom, inhibitorima MAO, depresorima CNS-a, narkoticima, antihistaminicima, benzodiazepinima, antiholinergičkim lijekovima, antihipertenzitivima, adrenalinom, lijekovima s depresivnim djelovanjem na respiratornu funkciju, varfarinom, cimetidinom, eritromicinom, fenitoinom, karbamazepinom, selektivnim inhibitorima ponovnog preuzimanja serotonina, fluvoksaminom, litijem.

KONTRAINDIKACIJE:

- preosjetljivost na lijek
- toksična ili idiosinkrazijska granulocitopenija ili agranulocitoza (izuzev onih koje su izazvane hemoterapijom karcinoma) o oštećena funkcija koštane srži
- neliječena epilepsija
- cirkulatorni kolaps
- depresija CNS-a
- teška renalna ili srčana oboljenja
- akutno oboljenje jetre sa slijedećim simptomima (mučnina, gubitak apetita ili žutica)
- progresivno oboljenje jetre ili jetrena insuficijencija.
Pakovanje
Tablete 50 x 100 mg Tablete 50 x 25 mg


Upozorenje: sadržaji su isključivo informativnog karaktera i ne mogu zamijeniti ljekarske savjete i upute!
AnAna_mo
Posts: 1637
Joined: Tue Aug 26, 2008 3:08 pm
Location: Mostar, BiH

Re: Pitanje za Leponex

Post by AnAna_mo »

Prijatelju moj, ovdje u zatvoru je pored ostalih tableta "terapija" i Leponex, ili kako ga zovu "lepotan, lepinja, lepi" .
I znaš šta rade? Nikako ne nešto što spada u terapijske svrhe.
1.) Ubace ti ga smrvljenog u kavu, piće ili hranu. I to onaj "munchmallow" od 100mg. To te obori na minimalno 10 sati, onda te (da izvineš ti a i ostali) tamo guze pederi, a i ostali se zajebaju s tobom kako hoće.
2.) Ako je neko nekome naporan ili iritantan, ovaj mu uradi to isto da ga se kutariše na pola dana-dan.
3.) Puše ga na foliju, klizi kao dop.

Ja ću ti reći neka moja iskustva.
-Dala mi cura jednu od 100mg i rekla "ovo ti je jako, popij četvrtinu". Kakvu crnu četvrtinu, ja ću pola. Popijem ja to navečer i budim se sljedećeg dana poslijepodne. Troma, ne mogu dignuti glavu sa jastuka, bala curi, vilica pala dole i usta otvorena ne možeš ih zatvoriti. Centar za ravnotežu ti ne radi. Teturaš, ne vidiš najjasnije. Gledaš u sat petnaest minuta da očitaš vrijeme. Uglavnom retardiran žešće.
-Jednom mi se desilo da sam bila u krizi, nema heroina,nema heptanona, nema para a ovaj neda na ge. A ja imam jednog lepog i par apaurina. Popijem to, probudim se tek sljedećeg dana navečer nekad kad je pao mrak - u krizetini žestokoj, još jadnija i sjebanija, ne mogu meda bukvalno.
-Jednom sam popila četvrtinu i zakasnila u centar po metadon, nisam se mogla probuditi.
Ostalog se i ne mogu sjetiti...

Uglavnom, hoću ti reći da je to stvarno debilana od tablete. Leponex i Nozinan (skoro su isti), Haldol i ostali lijekovi tog tipa moja doktorica zove "mentalna luđačka košulja". Valjda ti to sve govori.

Inače, Leponex se daje samo na psihijatrijama ili tehničari iz hitne pomoći na licu mjesta udaraju injekcije agresivnim pacijentima. Daje se također da nebi pacijenta vezali za krevet. I sitne, sitne miligraže pacijentima sa baš poremećenim snom.

Kad već ne možeš spavati - popij apaurin ili lexilium. Uzmi najmanju miligražu zbog alkohole.

Ili prestani pušit i lokat. :)
Potpis.
check021
Posts: 94
Joined: Mon Nov 10, 2008 7:18 pm

Re: Pitanje za Leponex

Post by check021 »

Leponex sam LICNO TRAZIO poslednji put kad sam zaglavio na detox-u da MI GA UKINU!! JAKO MI JEBENO SMETA.Od pola,sto je bio sablon za svakog ko je na detox-u,ja sam bio defektan 2 dana!!!Ali u bukvalnom smislu te reci.Naravno,i moj psihic mi ga je ispisivao dok nisam rekao prvo kevi a zatim i njemu da necu da ga pijem vise.Imam flormidal,diazepam 10tke,Rivotril , dosta mi je...Tada sam to sve pio PORED LEPONEXA.Pa mi je on izvadjen iz terapije.Znaci leponex neko zaista voli,ali ja ga prezirem.Bukvalno.I ne cudi me u opste ovo sto je neko tu napisao da te mogu od 100mg guziti u zatvoru.BUKVALNO JE TAKO.Ja kapiram da neko ko ga nikad nije pio,moze i da rikne od 100mg... KOLIKO JE TO JAK SEDATIV,to nije moguce...
Znaci jedino ako imas hronicnu insomniu (DIAGNOSTICIRANU) ja sam je imao,upotrebom MDMA i kokaina...Pa mi je to psihic jedno vreme pored svega gore navedenog davao.
E sad u vezi sa alkoholom i delta-9-tetrohidrokanabiolom (THC) ili TRAVA:
Sa alkoholom nemoj NA PAMET DA TI PADA DA GA PIJES!!! ZNACI NIKAKO...znam u bolnici smrtni slucaj kad sam boravio,liku je bila jos ranije diagnosticirana multitoxikacija (ili kako god vec,u glavnom bio je sklon tome-multitoksikaciji) i dok sam lezao negde oko 11:30 stize hitan slucaj,lik je na 50mg leponexa popio pola litre vodke i ...totalni kolaps.Zastoj srcanog rada,totalna depresija(znaci zastoj) disajnih organa...i to ti je kraj druze...

Sa travom:
Sa travom mozes samo pojacati donekle njegov rad(ne donekle vec...).Znaci pojacaces ga dotle dok ne zaspis ,vrlo moguce vec i sa dzointom u ruci...zaivisi koliki je :D :D :D Znaci,i thc pojacava rad,iz iskustva ti kazem.Ja sam na 1/4 mislim onog od 50mg popusio djip skanka,sam,i jeeeeeeeeeedva sam stigao da ga ugasim kao covek u pepeljari.tako sam i zaspao.sa rukom visecom sa kreveta... :) :) Keva kad je dosla u sobu,njakala me...premestala me...ja nisam ni znao.Zena se is3povala da sam riknuo.Ali sam disao..i mrdnuo na njen "nail-effect" to ti je kada te noktima neko stisne za meso izmedju nokta i mesa kod palca.
Ne znam zasto,ali to uvek pali ako zelis da proveris da li je nekom CNS ziv...

ZNACI PRVO NIKAKO NE PREPORUCUJEM(ALCOHOL) A SA TRAVOM BUDI IZUZETNO PAZLJIV!!!!
User avatar
sunrise
Posts: 2372
Joined: Wed Aug 03, 2005 9:40 pm
Location: Wien

Re: Pitanje za Leponex

Post by sunrise »

Ja sam imala problema da tesko zaspim a i kad zaspim probudim se za dva sata i ne mogu zaspati do 6 ujutro pa onda opet zaspim
ja ne trazim da sam ubijena nego da nemam tih problema i da ipak u noci odspavam makar 6 sati
Unazad mjesec dana pijem Dominal. Uz njega zaspim nakon sat vremena,ne spavam preduboko,znaci i dalje gledam svoje dijete i pkrivam ju,jedino sto opet zaspim lakse i ujutro,u 6,ili 7 ili 8 kad god,ako otvorim oci ja sam odmorna i naspavana.
To je moje iskustvo sa dominalom za onoga ko nema crvtsi san i kone zeli biti ubijen
Kad bih barem znala tko sam zapravo, prestala bi se ponasati kao ona za koju se smatram da jesam, a kad bih se prestala ponasati kao ona za koju se smatram znala bih tko sam.
Voyager
Posts: 1078
Joined: Sun Nov 13, 2005 12:54 am

Re: Pitanje za Leponex

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:23 am, edited 1 time in total.
redrum#666
Posts: 10
Joined: Thu Dec 30, 2010 1:06 am

Re: Pitanje za Leponex

Post by redrum#666 »

Ovde u Srbiji ima Flormidal , koji onako nije los bas za kuntanje , ali to , sa alkoholom pa to nema veze sa mozgom . pazi se sta radis
Voyager
Posts: 1078
Joined: Sun Nov 13, 2005 12:54 am

Re: Pitanje za Leponex

Post by Voyager »

x
Last edited by Voyager on Sat Feb 04, 2012 1:20 am, edited 1 time in total.
Sagy
Posts: 150
Joined: Sun May 30, 2010 8:38 am

Re: Pitanje za Leponex

Post by Sagy »

Leponex je otrov,vrlo star lijek,s brdom nuspojava.
On i Prazine su mi bile među tabletama s najogavnijim "radom".
Uzimanje Leponexa u krizi graniči s mazohizmom.
Kriza te i dalje pegla,a ne možeš se maknuti.
Ja sam jednom,krenuo pišati(popio 2 leponexa od 100mg),pao s kreveta,i ispišao se po podu,svjesno gledajući kako pišam,a ne mogu ništa poduzeti da to spriječim
Post Reply