Terapija umjesto Methadona,Morfijem??

Vaša iskustva, pitanja u vezi sa terapijom "održavanja" - metadon, buprenorphine... Pišite ovdje o svojoj borbi sa ovisnošću, svakodnevnim iskušenjima i problemima s kojima se suočavate.

Moderator/ica: sanela

• EPP

Re: Terapija umjesto Methadona,Morfijem??

PostPostao/la sanela dana 16 apr 2010, 16:00

Al Kaloid je napisao/la:Nama u Drajzerovoj ne mesaju sa sokom vec dugo godina, samo mi preko 95mg meta sipaju par kapi vode, a nekada potpuno cist tako da dosta ljudi koristi to da bi se roknulo. Veruj mi Voyager-u, uglavnom ovim matorcima od 50 godina, svima izbodene sake i ruke, neki cim uzmu terapiju ne mogu da docekaju da dodju gajbi vec odmah u klonji u centru to odrade - ludilo i anarhija!

Grozno.
:|

sanela

PostPostao/la 7474 dana 17 apr 2010, 07:08

sanela je napisao/la:
Al Kaloid je napisao/la:Nama u Drajzerovoj ne mesaju sa sokom vec dugo godina, samo mi preko 95mg meta sipaju par kapi vode, a nekada potpuno cist tako da dosta ljudi koristi to da bi se roknulo. Veruj mi Voyager-u, uglavnom ovim matorcima od 50 godina, svima izbodene sake i ruke, neki cim uzmu terapiju ne mogu da docekaju da dodju gajbi vec odmah u klonji u centru to odrade - ludilo i anarhija!

Grozno.
:|

el to ovi koji dobijaju da nose kući? mislim, sigurno oni.. al me onda zanima ko to ne dobija da nosi kući, nego mu sipaju vodu u met i daju da pije..
posle koliko vremena zaslužiš da nosiš kući količinu za nekoliko (i koliko) dana?
"I umri, ti nezasita zveri! tvojom krvlju, obojiću prošlost!"
7474

PostPostao/la MasacreEnElDiscoBar dana 18 apr 2010, 13:44

Zavisi od Doktora do doktora....hh...
MasacreEnElDiscoBar

PostPostao/la MasacreEnElDiscoBar dana 18 apr 2010, 13:50

A ,nishta posebno ochekivo vishe od Alkanoidovog Heptanona,sad vishe ne pijem Plivine tablete,popijem 15ml tog Alkanoid i chak mi se chinilo da su tablete jache ''šibale'',al prvih 2,3h,al dobro ove kapi imam filing da duze djeluju sam slaba je to zamjena kazem...Uff,trebo bi na Refresh,da se ochistim malo,uff ovo nikud nejde...ah...ajd...
MasacreEnElDiscoBar

PostPostao/la Voyager dana 19 apr 2010, 12:01

Da, jedna od najlepsih osobina pravog Metadona je da dugo deluje, osecas taj rad dok ne legnes da spavas.

Nema sansi da zvekaju Metadon u Drajzerovoj.
I Drajzerova sada daje samo Alkaloid Metaodn koji jednostavno NE MOZE da se pripremi za venu.
Nema teorije, zato je dosta omrzen kod zavisnika koji su navikli da sibaju svoj Metadon.

Moje objasnjenje za njihove ruke bi bilo da svoj Metadon prodaju po veoma dobroj ceni i da za to kupe brdo Heroina.

Jednostavno, Metadon Alkaloid se NE MOZE fiksati.

Kraj.
Zadnja izmjena: Voyager; 20 apr 2010, 16:36; ukupno mijenjano 3 put/a.
Voyager

PostPostao/la Al Kaloid dana 20 apr 2010, 02:33

E pa veruj mi moze, jebiga sad sam ja lud ili haluciniram!? Ulazim u wc , kad ono lik izvlaci ganom met, klekao na kolena, skinuo farmerke do pola i gleda da se nadje u preponu! Sve se to odigrava u sred centra ciji wc je podeljen u 2 dela, dok sam ja prao ruke , lik se opusteno trazi kao da se nista ne dogadja. Ne znam sta ti tu nije jasno, sve moj brate moze da se i spremi i roka, nemoj da se tripujes da je ovaj met nesto specijalno.
Nisam ga pitao da li ga svrbi ili ga pece, ali vidim da je uvezban samo tako.
Al Kaloid

PostPostao/la Al Kaloid dana 20 apr 2010, 02:51

Samo da odgovorim na pitanje koje je postavio 7474, kod nas se sipa iskljucivo malo vode preko meta u bocicu koju dobijes, a dosta ljudi ili 1ili 2puta nedeljno dolazi po terapiju i onda od tih 7 boca jednu odmah sibne u venu, a sa ostalim bocama sta radi nemam pojma. Neki od nas dobijaju cist met bez vode, neki dobiju nesto malo 1-2 ml, sve zavisi od dogovora sa docom.
A posle koliko steknes pravo na terapiju 1 nedeljno ( nosis kuci za narednih 7 dana ) sve zavisi da li si pravio recidive i koliko cesto, a mnogo zavisi i od lekara. Ima stvarno raznih, i dobrih i losih, ali ako ti se ne svidja pises molbu i prebace te kod koga zelis. Ja licno imam srece po tom pitanju, sa terapijom sam takodje zadovoljan i nema problema.
Al Kaloid

PostPostao/la Voyager dana 20 apr 2010, 17:00

Jebote...ne mogu da verujem da i taj Metadon rokaju.
Onomad kada su nam ga tek uveli, bila je prica po klinikama d ataj ne moze da se fura, u sta sam se i sam uverio.
Znas li ti covece koliko to boli i pece, ne znam ni sam vise sta !
Znaci na sta su sve ljudi spremni samo da bi se ufiksali.
Pa zar mu nije jednostavnije da ga proda i kupi Heroin i da zveka u tetku, nego da trpi taj uzasan bol, meni nije jasno ni kako uopste izdrzi, to znaci boli zestoko.

Ja sam probao i gurnuo sam samo jednu crticu, dakle samo 0.10ml i odjednom me je cela vena duz cele ruke tako zapekla da ti ja to ne mogu opisati.
Kao da je neko umesto krvi u pravcu krvotoka pustio vatru uzduz cele vene da tece, ono, jebeno sam osetio do karotide.
I jos dve crtice sam gurnuo i izvukao gan, brate batali pricu rekoh sebi, cela ruka je pocela da me boli.
I nakon toga sma sat vremena masirao venu, bolela me.

A ovaj u prepone, braaateeeee !!!
Ako u ruku ovako boli, onda mogu da mislim kako boli u prepone.
A u prepone je jako zajebano fiksati bilo sta, jer tu ima puno sitnih kanalica i ako se bilo koji od njih osteti ili zacepi moze da nastane takav picvajz da ostanes bez noge, sto se jako puno puta desavalo i desava se konstantno.

Naravno da cu ti poverovati, naravno da ne haluciniras, ali zaista sam zapanjen, moras i ti priznati da je to ono...totalna krajnost.
Dakle, moguce je u teoriji roknuti taj Metadon, ali uz izuzetno jak bol.
Znaci oni ladno trpe taj bol samo da bi se roknuli.

Ma bolesno brate, isuvise su ti ljudi bolesni.

Ali zaista ne razumem, jer pazi, oralna biodostupnost Metadona je potpuno ista kao i intravenska, znaci potpuno je ista i jacina i trajanje rada i rad bilo da ga roknes, bilo da ga popijes.
Jedino ako ga roknes pocece da deluje odmah nakon 1 minut...i nema nikakvog posebnog flesh-a...mislim ima, hajde, ali nista slicno kao flash od Heroina ili Morfina.
Ima fin flash Metadon, onako nakon 60 sekundi od ubrizgavanja, ukoliko zveknes dobru dozu, samo te odjednom obuzme totalna opioidna razvaljenost i to je pocetak rada i tako nastavlja da pici.
Ali to je onaj isti rad koji dobijes nakon sat vremena od kako si ga popio, ne vidim nikakvu razliku...mozda zato sto nikada nisam zveknuo svih svojih 100mg u venu, najvise sto sam zveknuo Metadona u venu je bilo 50mg, ali i to je vise nego dovoljno da osetis full rad intravenskog Metadona cak i kada si dobrano navucen, jer takav fix bi momentalno ubio svaku netolerantnu osobu.

Nista, hvala na informaciji, sta mogu jos reci.
Zaista nisam znao da su ljudi spremni da toliki bol trpe samo da bi rad poceo odmah i samo da bi osetili taj Metadonski flesh.
Ne znam...mozda je Alkaloid malo promenio formulaciju, mozda vise ne boli tako, ne znam, jer ne mogu da verujem da neko trpi takav bol.

Ako hoces i mozes, bas se raspitaj kod tih likova da li boli ili pece kada ubrizgavaju, kako sve to izgleda.
Da li je potrebno da ga nekako nabrzaka pripreme, ili bukvalno direktno soluciju u venu kako si ti rekao da si onog video.

Znam sta je iglomanija.
Ali iglomanija nije zvekanje vode u venu, zvekanje necega sto te nece uraditi.
Svaki igloman od svakog busenja ocekuje reward.
Ovde je toliko snazna iglomanija u pitanju da su spremni da istrpe tu agoniju od bola da bi je zadovoljili.

A sta se desava sa njegovim organizmom i sa tim venama, s'obzirom kako boli kada se injektuje, to ne mogu ni da zanislim.
Ma uopste, sta se desava sa organizmom i venama kada injektujes nesto sto je pravljeno da se uzima oralno.
Po nekoj logici ovaj Alkaloidov Metadon bi cak bio i bezbedniji za injektovanje nego Heptanon ili HF-ov Metadon, jer ova dva imaju i razne aditive i kurce i palce i izopropil-alkohol, dok Alkaloidov Metadon nema toliko toga.

Neam pojma bre, ali znam da Metadon nije za zvekanje, cak ni ampulirani Metadon nije za vene, izaziva snazne lokalne i bolne reakcije kada se daje u velikim koncentracijama, zato se i odustalo od injectable Methadone programa, Metadon jednostavno nije supstancija za venu.

Kad ce vise da nam uvedu Morfin za odrzavanjeeeeee, aaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!

Pozdrav !

.::VOYAGER::.
Voyager

PostPostao/la 7474 dana 27 jul 2010, 20:52

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuffffffffffff,

ajde ja da dodam nešto o furanju meta.

do pre mesec dana, nisam u zivotu video metadon.. ni na slici (sem na BeoB. avataru).
i onda sam nekako (ilegalno) došao do jedne boce. al to je bila prva a oću nešto da dodam o poslednjoj.. elem, niko mi nije rekao da metadon od vena pravi ZAČEPLJENJA! da vene otvrdnu i to trajno.. posle mogu samo da "daju" a ne primaju.. to praktično znači, da se ubodeš i onda kreneš da povlačiš gun i skapiraš da si u veni, al kad kreneš da ga ubrizgavaš, vena ne prima.. i onda se bodeš di god stigneš.. zatvaraš venu po venu.. ja sam završio sa ubodima u stopala i šake.. ove na pregibima laktova odavno ne rade..
a bol, pa bol je konstantna.. uzmeš fino pljugu zapališ i furaš lagacke, crtu po crtu.. ruka ti trne, boli i peče.. al, JBG, trazimo REWARD, right?

mene je metadon (HF Vršac) doveo do čistoće i na tome mu hvala! ali da sam kupio još jednu šuflu (flašu, prim prev) moja ljubav prema njemu bi postala trajna..

još jedna stvar..
jako mi je zao što se na forumu, na metadonskim temama radja takav hejt, da se teme zaključavaju.. meni su bile i više nego potrebne informacije o njemu a nisam baš imao gde da ih pročitam i postavim neka pitanja..
prosto i metadon je jedno od rešenja, pa ko voli nek izvoli..
ajd otvorite jednu NO HATE METADON TEMU!
Zadnja izmjena: 7474; 29 jul 2010, 02:45; ukupno mijenjano 1 put/a.
7474

PostPostao/la 7474 dana 27 jul 2010, 20:55

Za Voyu

zašto bi se prebacivao sa meta na morfijum??
zar ne piše da je morf dvostruko slabiji od meta?? to piše na metadonu..

bolje radi ili šta??
7474

PostPostao/la winston85 dana 30 jul 2010, 14:11

aj malo da i ja kakim o metu mada malo znam o njemu.. ali ljudi, daju ti jer zele da te zarobe...
Covek koji ne nosi sat, dobro zna da postuje vreme...
winston85

PostPostao/la Voyager dana 02 aug 2010, 10:48

Nije to nikakav problem sto je slabiji, smao umesto doza od 80mg ili 100mg, doze sa Morfijumom u odrzavanju su 500mg, 700mg, 1000mg, itd.

Da, bolji rad, ali mnogo bolji i Morfin je polusintetika, za razliku od Metadona koji je sintetika 100%, to mi onako malo dobro zvuci, da ne budem bas na 100% sintetici.
Ma salim se, ne ozbiljno, Morfijum jace dize, jaca je euforija, jace se ceses, pricljiviji si, mnogo je manje sedativniji, itd.
Jako dobar opioid, najvise ga volim.

P.S.
Zao mi je zaista sto se sve teme vezane za Metadon tako s**bavaju.
Ali mozda je to ipak i dalje nasa realnost.

Poz !

Voyager

PostPostao/la oxo dana 02 aug 2010, 15:35

Voyager je napisao/la:Da, bolji rad, ali mnogo bolji

Morfijum jace dize, jaca je euforija, jace se ceses, pricljiviji si, mnogo je manje sedativniji, itd.

ma nisi ti narkoman, nisi :roll:
:mrgreen:
oxo

PostPostao/la 7474 dana 02 aug 2010, 16:37

oxo je napisao/la:
Voyager je napisao/la:Da, bolji rad, ali mnogo bolji

Morfijum jace dize, jaca je euforija, jace se ceses, pricljiviji si, mnogo je manje sedativniji, itd.

ma nisi ti narkoman, nisi :roll:
:mrgreen:

pa el čovek negde tvrdi da nije narkoman??
kakav je smisao ove ironije??
da mu na finjaka kažeš da je navučen??
I dont get it!
7474

PostPostao/la Voyager dana 02 aug 2010, 21:02

Opusteno, to je sve deo te realnosti o kojoj pricam.
Znam za sta se uhvatio.
Pricao sam u nekom od svojih proslih postova kako po dijagnozi mi u odrzavanju koji smo stabilni nismo zavisnici.
Uhvatio se za to, protumacio kako sam ja pokusavao da naucnim cinjenicama dokazem da se vise ne drogiram, ne znam bas tacno, jer ne znam na osnovu cega smatra da sam narkoman.
Ovde postoji problem jer ljudi bas ne kontaju znacenje odredjenih izraza tipa "zavisnik", "narkoman", itd.

Ovde u nasem podneblju "narkoman" i "zavisnik" je jedno te isto, ali vremenom ce stepen edukacije i sirenje svesti dovesti i to u red.

Narkoman nisam sigurno, to nikada nisam ni bio.

Pozdrav !

Zadnja izmjena: Voyager; 03 aug 2010, 18:54; ukupno mijenjano 1 put/a.
Voyager

• EPP
PrethodnaSljedeća

Natrag na SUPSTITUCIJSKA TERAPIJA

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

forum@web.ba.link.ba