Kokane ja ti se divim...neznam nista o tebi ali da ovoliko vremena provedes da bi preveo i da bi raja razumjela KAPU SKIDAM.
Sto se tice PAW-a, ja koja cu imati 19 mjeseci cistih od svega jos uvijek imam ove siptome. Ja cu da ispod njih napisem kako tacno se oni izrazavaju na meni i sta ja radim da ih ublazim ako postoji nacin.
1.nemogucnost da se jasno misli
To mi se cesto desi...najmanje dva tri puta dnevno. Ja inace moram da pitam,ponovim, premotam razmisljanje 2-3 puta da bi ga shvatila ili razumjela. I onda da bi bila sigurna da je to to jednostavno pitam nekog drugog za njihovo misljenje. To pretezno radi kod mene.
2.problemi sa pamcenjem
U te vode nevolim da zalazim jer za to nemam ni odgovora ni nacina da se poboljsa. Imam hvala bogu par osoba koje me napominju i koji prate moje financijske odluke kao i sve ostale i ako radim nesto kako treba oni mi daju veliko NO NO

Navodno i to bi trebalo s'vremenom da se poboljsa...(meni se cini sve gore i gore).
3.preterana emocionalna reakcija i otupelost
Sve prihvatam srcu i sve prevodim pogresno. Moja reakcija na to je lupanje telefona od zid, lomljenje u sustini, nije vazno sta je blize meni u tom trenutku. Uvijek nesto slomim...Eh onda poslije 15 minuta i 2-3 puta preradjivanja emocija u mojoj glavi skontam da sam pogrjesila i onda se izvinjavam. Hmmmm dokle li ce raja mi oprastati!!!
4.poremecaji spavanja
Inace bolovala sam od insomnie jos prije mog silnog uzimanja i prije mog skidanja. Kad dodje do toga blejim po plafonu, ustanem napunim kadu toplom vodom i odmorim tu malkice...popijem casu toplog mlijeka i nekad mi to pomogne da zaspem a nekad jednostavno moram uzeti lijek za spavanje.
5.problemi fizcke koordinacije
Izgubljenja i u prostoru i u vremenu. Ne pripadam ovom svijetu. Usamljenja...gubim se kad je vise ljudi oko mene. Kako to lijecim ili zalijecujem...nastojim da se ne dovodim u te situacije da moram biti medju masom ljudi jer se pocnem gubiti cak i u nesvijest padati.
6.problemi podnosenja stresa
Ja kad dozivim stres ja pocnem plakati, zakljucam se u sobu, legnem u krevet, sve pogasim jer me sve iritira. Izolujem se od svijuh. U zadnje vrijeme sam pocela da koristim metodu kad se to desi bas da izadjem iz kuce, prosetam, pisem na papir kako se osjecam, razgovaram na telefon i ako kotrljam ocima...ali dodjem sebi.
Napisa ja svasta nesta!!!